Venger: Vrijeme odlaska iz kluba, nije bila moja odluka!

Arsen Venger, dugogodišnji menadžer Arsenala, izjavio je da odlazak sa 'Emirata' nije bila skroz njegova odluka.  Venger: Nisam ja odlučio kada ću objaviti vest! Menadžer Arsenala rekao je da nije njegova odluka bila da vest o odlasku s klupe objavi tokom sezone. "Iskreno, ne znam gde ću raditi", rekao je.

Fudbal 27.04.2018 | 18:00
Venger: Vrijeme odlaska iz kluba, nije bila moja odluka!
Nedavno je objavljeno da Venger, posle 22 godine, od sledeće sezone neće više biti šef stručnog štaba Arsenala, uprkos tome što ugovor ima na još godinu dana.

Venger je pred meč protiv Atletiko Madrida rekao da se fokusira na ono što radi svaki dan i da se ništa nije promenilo, da radi kao i uvek.

Šesdesetosmogodišnjak kaže da će sigurno nastaviti da se bavi istim poslom, ali da u ovom trenutku ne želi da se obavezuje.

"Vreme mog odlaska nije bila moja odluka, a o ostalom sam već pričao", izjavio jeVenger.

Na pitanje o tome da li će on biti uključen u biranje novog menadžera Venger je rekao:

"Uvek sam mislio da je najbitnije u svakom fudbalskom klubu to što svako radi svoj posao. Moj posao je se brinem o timu, o rezultatima i transferima i to sam i radio. Moj posao nije da biram narednog menadžera", jasan je Venger.

Legendarni francuski menadžer Arsen Venger rekao je na konferenciji za medije, da nije on izabrao trenutak da objavi odluku o napuštanju Arsenala.

"Tajming stvarno nije bio moja odluka, a o ostalom sam već govorio", rekao je Venger.

Popularni "Profesor" je prošle nedelje saopštio da će na kraju sezone napustiti klupu posle skoro 22 godine, tokom kojih je osvojio tri titule prvaka Engleske i sedam FA kupova.

Venger je naglasio da je posle odluke o povlačenju, donetu sezonu pre isteka njegovog aktuelnog ugovora, nastavio da radi svoj posao "kao što je oduvek to i činio".

On je dodao da ne planira da se povuče iz trenerskog posla, već samo da odlazi sa "Emirejtsa".

"Iskreno, ne znam šta ću raditi. Nastaviću da radim, to je sigurno", rekao je Venger, kojem je Pari Sen Žermen navodno ponudio mesto predsednika kluba, mada mnogi Francuzi priželjkuju da upravo on nasledi aktuelnog selektora Didijea Dešana pod uslovom da on ode nakon Svetskog prvenstva u Rusiji.

Mediji veliki broj trenera povezuju s Arsenalom, a među njima su i Patrik Vijera i Luis Enrike. Venger je naveo da neće pomagati Arsenalu u potrazi za njegovim zamenikom, kao što je to svojevremeno radio njegov veliki rival ser Aleks Ferguson kada se 2013. posle 27 trofejnih sezona povlačio sa mesta menadžera Mančester junajteda.

Čuveni Škot je tada ubedio vlasnike "đavola" da je u to vreme aktuelni menadžer Evertona, Dejvid Mojes, idealan izbor, međutim njegov zemljak nije se zadržao na klupi do kraja sezone 2013/14. Smenjen je u maju.

Venger je na klupu Arsenala seo 1. oktobra 1996. godine, a odluku o povlačenju objavio je u periodu sezone kada je njegov sastav "zakucan" na šestom mestu Premijer lige koje vodi u Ligu Evrope - takmičenja u kom se "tobdžije" bore za trofej i pozivnicu za Ligu šampiona 2018/19 zajedno sa Atletikom, Salcburgom i Olimpikom iz Marseja.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar