Јокановић међу кандидатима да замијени Венгера!

Менаџер Фулама Славиша Јокановић налази се на листи жеља Арсенала као могућа замена за Арсена Венгера, који је недавно саопштио да одлази, преноси Марка.  

Фудбал 27.04.2018 | 14:00
Јокановић међу кандидатима да замијени Венгера!
Српски стручњак, који се са Фуламом бори за улазак у Премијер лигу, један је од тренера који би од лета могли да наследе Француза на подужој листи Арсеналових жеља налазе се Луис Енрике, Микел Артета, Патрик Вијера, Масимилијано Алегри, Томас Тухел и Леонардо Жардим.

Јокановићу уговор са Фуламом истиче на лето наредне године, а интересантно је да је у јануарском прелазном року за његове услуге био заинтересован и Арсеналов градски ривал Челси, клуба чији је члан био у каријери фудбалера.

Некадашњи репрезентативац Југославије је пуну афирмацију стекао у Фуламу, а претходно је водио Макаби Тел Авив, Вотфорд, Херкулес, Левски, Муангтонг и Партизан, са којим је узео по две титуле и два Купа.

Луис Енрике, Микел Артета, Партик Вијера, Леонардо Жардим, Јулијан Наглесман, Макс Алегри... Дугачкој листи кандидата за наследника Арсена Венгера данас је придодато ново име и то - Славише Јокановића. Квалитетан и предан рад тренера Фулама није остао непримећен на Емиратима, пише шпанска Марка.

Котаџерси се под вођством Србина налазе у сјајној серији резултата у Чемпионшипу (22 утакмице без пораза колико је и Пеп Гвардиола забележио са Манчестер Ситијем у Премијер лиги) и куцају на врата елите пошто су тренутно трећепласирани на табели.

И сам профил новог тренера који је извршни директор Арсенала Иван Газидис саставио, идеално се поклапа саЈокановићевим.

"Желимо некога ко пропагира узбудљив и нападачки фудбал. Не желимо да изгубимо ту препознатљиву врлину која нас је и до сада красила", истиче Газидис. 

Фулам је други најефикаснији тим у Чемпионшипу (76 голова), али фудбал који демонстрира и посебно посед лопте и пас игра у протекле две сезоне свакако га препоручују за наследника француског стручњака.

"Морамо да будемо широких схватања и храбри када будемо доносили одлуку о новом тренеру. Такође, важно је и како ће се нови тренер односити према младим фудбалерима", додаје Газидис.

И та жеља челника Арсенала је Јокановићев јак адут, према Марки. Лист подсећа да је управо Србин омогућио Рајану Сесењону, једном од највећих енглеских талената да експлодира на Крејвен Котиџу и то би могла да му буде још једна добра препорука за посао.

Једини проблем, према тврдњи мадридског листа, је чињеница да би Јокановић имао ограничен буџет за појачања од свега 50.000.000 евра следећег лета. Ипак, како ни у Фуламу сада не барата великом ловом вероватно да Србин не би имао проблема да направи добар резултат ни на Емиратима.

Под условом да му заиста у Арсеналу понуде посао...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар