Jokanović među kandidatima da zamijeni Vengera!

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović nalazi se na listi želja Arsenala kao moguća zamena za Arsena Vengera, koji je nedavno saopštio da odlazi, prenosi Marka.  

Fudbal 27.04.2018 | 14:00
Jokanović među kandidatima da zamijeni Vengera!
Srpski stručnjak, koji se sa Fulamom bori za ulazak u Premijer ligu, jedan je od trenera koji bi od leta mogli da naslede Francuza na podužoj listi Arsenalovih želja nalaze se Luis Enrike, Mikel Arteta, Patrik Vijera, Masimilijano Alegri, Tomas Tuhel i Leonardo Žardim.

Jokanoviću ugovor sa Fulamom ističe na leto naredne godine, a interesantno je da je u januarskom prelaznom roku za njegove usluge bio zainteresovan i Arsenalov gradski rival Čelsi, kluba čiji je član bio u karijeri fudbalera.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je punu afirmaciju stekao u Fulamu, a prethodno je vodio Makabi Tel Aviv, Votford, Herkules, Levski, Muangtong i Partizan, sa kojim je uzeo po dve titule i dva Kupa.

Luis Enrike, Mikel Arteta, Partik Vijera, Leonardo Žardim, Julijan Naglesman, Maks Alegri... Dugačkoj listi kandidata za naslednika Arsena Vengera danas je pridodato novo ime i to - Slaviše Jokanovića. Kvalitetan i predan rad trenera Fulama nije ostao neprimećen na Emiratima, piše španska Marka.

Kotadžersi se pod vođstvom Srbina nalaze u sjajnoj seriji rezultata u Čempionšipu (22 utakmice bez poraza koliko je i Pep Gvardiola zabeležio sa Mančester Sitijem u Premijer ligi) i kucaju na vrata elite pošto su trenutno trećeplasirani na tabeli.

I sam profil novog trenera koji je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis sastavio, idealno se poklapa saJokanovićevim.

"Želimo nekoga ko propagira uzbudljiv i napadački fudbal. Ne želimo da izgubimo tu prepoznatljivu vrlinu koja nas je i do sada krasila", ističe Gazidis. 

Fulam je drugi najefikasniji tim u Čempionšipu (76 golova), ali fudbal koji demonstrira i posebno posed lopte i pas igra u protekle dve sezone svakako ga preporučuju za naslednika francuskog stručnjaka.

"Moramo da budemo širokih shvatanja i hrabri kada budemo donosili odluku o novom treneru. Takođe, važno je i kako će se novi trener odnositi prema mladim fudbalerima", dodaje Gazidis.

I ta želja čelnika Arsenala je Jokanovićev jak adut, prema Marki. List podseća da je upravo Srbin omogućio Rajanu Sesenjonu, jednom od najvećih engleskih talenata da eksplodira na Krejven Kotidžu i to bi mogla da mu bude još jedna dobra preporuka za posao.

Jedini problem, prema tvrdnji madridskog lista, je činjenica da bi Jokanović imao ograničen budžet za pojačanja od svega 50.000.000 evra sledećeg leta. Ipak, kako ni u Fulamu sada ne barata velikom lovom verovatno da Srbin ne bi imao problema da napravi dobar rezultat ni na Emiratima.

Pod uslovom da mu zaista u Arsenalu ponude posao...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar