Нема истраге против Кунтоша

Републичко јавно тужилаштво обуставило је истрагу против Жељка Кунтоша код којег је у новембру прошле године пронађена копија Дејтонског мировног споразума.

Република Српска 25.04.2018 | 12:51
Нема истраге против Кунтоша
Из Тужилаштва су навели да се на основу резултата спроведене истраге може закључити да нема довољно доказа да је осумњичени Кунтош, дошавши у посјед наведеног примјерка Дејтонског мировног споразума на енглеском језику, у току 2017. године тај документ нудио на продају за новчани износ од 100.000 КМ или неки други новчани износ.

"Није било довољно доказа у прилог закључка да је осумњичени, коришћењем свог утицаја и положаја, као припадник Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске распоређен на послове личног обезбјеђења штићених личности, захтијевао награду за себе да коришћењем таквог свог службеног, односно друштвеног положаја или претпостављеног утицаја, посредовао да се изврши или не изврши нека службена радња", наведено је у образложењу наредбе тужилаштва.

Из тужилаштва су навели да ниједан од саслушаних свједока или неки други прибављени доказ у току истраге није потврдио да је осумњичени у поменутом временском периоду документ нудио на продају другим лицима за одређени новчани износ.

"Из тога се изводи закључак да нема довољно доказа да је осумњичени учинио кривично дјело трговина утицајем из члана 321 став 1 Кривичног законика Републике Српске", наводи се у образложењу Републичког јавног тужилаштва.



У вези са наредбом Републичког јавног тужилаштва, Кунтош се данас обратио медијима у БиХ од којих је затражио да упознају јавност о обустављању истраге против њега.

"Обраћам се са захтјевом да се мени и мојој породици јавно извините за све непријатности настале изношењем нетачних информација. Захтијевам и да у пропроционалном обиму, као и када сте својим извјештавањем прејудицирали моју кривицу, објавите информацију и прилог о томе да сам `у спектакуларној акцији` у којој је МУП неоправдано трошио новац пореских обвезника, привођен без икаквог основа", истакао је Кунтош у захтјеву медијима.

Он је, ради објективног информисања јавности, напоменуо да је "био шеф обезбјеђења предсједника Народне скупштине Републике Српске седам година, код господе Драгана Калинића и Душана Стојичића, а не само `шофер` Драгана Калинића", при чему је нагласио да изузетно цијени сва занимања, односно људе који их часно и одговорно обављају, посебно возаче. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дада

25.04.2018 11:01

Суд не осудјује убице,а тек ово да осуди..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало Сладја Мало Зорка

25.04.2018 11:21

Ма представа за јавност као и све друго, питање је ста се и овдје издесавало, ко це знати полицији и тузиластвима ста је ту било, у сваком слуцају нека Кунтос трази новцану надокнаду, са каматом.

Name

Лопве ,издајицо

26.04.2018 08:21

Коме да се извинемо, пази ста кабрњас "добро знас какав пкан је био ,то сто ниси реализовао ,је твој пробкем.

Name

xxx

25.04.2018 12:39

Мајко мила ветеринар по занимању полицајац у Дизниленду мозе сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

сецтор

25.04.2018 17:30

Чуј шофер се и даље лажно представља па још и као шеф обезбјеђења... ејбг. пандур је пандур, па чак и кад га мало унаприједиш у возача и држача капута и кушобрана неког политићара. Он би радије био шеф обезбјеђења. Али то може у земљи у којој човек коме је Кунтош некад шефовао, оде код Миле Додика и љуби му скуте за савјетничку плату и ослобађајућу пресуду против држача кишобрана. Јасно је ко је помогао своме сефу обезбјеђења у земљи где је и полиција и судство њихово. Еј бре медији, навалите прати овог билмеза и дилбера који се види шефом а није способан и за портира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Препознао

26.04.2018 11:09

За особе попут тебе постоји мјесто. Институт Лаза Лазаревић.