Nema istrage protiv Kuntoša

Republičko javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Željka Kuntoša kod kojeg je u novembru prošle godine pronađena kopija Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Republika Srpska 25.04.2018 | 12:51
Nema istrage protiv Kuntoša
Iz Tužilaštva su naveli da se na osnovu rezultata sprovedene istrage može zaključiti da nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni Kuntoš, došavši u posjed navedenog primjerka Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, u toku 2017. godine taj dokument nudio na prodaju za novčani iznos od 100.000 KM ili neki drugi novčani iznos.

"Nije bilo dovoljno dokaza u prilog zaključka da je osumnjičeni, korišćenjem svog uticaja i položaja, kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspoređen na poslove ličnog obezbjeđenja štićenih ličnosti, zahtijevao nagradu za sebe da korišćenjem takvog svog službenog, odnosno društvenog položaja ili pretpostavljenog uticaja, posredovao da se izvrši ili ne izvrši neka službena radnja", navedeno je u obrazloženju naredbe tužilaštva.

Iz tužilaštva su naveli da nijedan od saslušanih svjedoka ili neki drugi pribavljeni dokaz u toku istrage nije potvrdio da je osumnjičeni u pomenutom vremenskom periodu dokument nudio na prodaju drugim licima za određeni novčani iznos.

"Iz toga se izvodi zaključak da nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni učinio krivično djelo trgovina uticajem iz člana 321 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u obrazloženju Republičkog javnog tužilaštva.



U vezi sa naredbom Republičkog javnog tužilaštva, Kuntoš se danas obratio medijima u BiH od kojih je zatražio da upoznaju javnost o obustavljanju istrage protiv njega.

"Obraćam se sa zahtjevom da se meni i mojoj porodici javno izvinite za sve neprijatnosti nastale iznošenjem netačnih informacija. Zahtijevam i da u proprocionalnom obimu, kao i kada ste svojim izvještavanjem prejudicirali moju krivicu, objavite informaciju i prilog o tome da sam `u spektakularnoj akciji` u kojoj je MUP neopravdano trošio novac poreskih obveznika, privođen bez ikakvog osnova", istakao je Kuntoš u zahtjevu medijima.

On je, radi objektivnog informisanja javnosti, napomenuo da je "bio šef obezbjeđenja predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske sedam godina, kod gospode Dragana Kalinića i Dušana Stojičića, a ne samo `šofer` Dragana Kalinića", pri čemu je naglasio da izuzetno cijeni sva zanimanja, odnosno ljude koji ih časno i odgovorno obavljaju, posebno vozače. 

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dada

25.04.2018 11:01

Sud ne osudjuje ubice,a tek ovo da osudi..

ODGOVORITE
Name

Malo Sladja Malo Zorka

25.04.2018 11:21

Ma predstava za javnost kao i sve drugo, pitanje je sta se i ovdje izdesavalo, ko ce znati policiji i tuzilastvima sta je tu bilo, u svakom slucaju neka Kuntos trazi novcanu nadoknadu, sa kamatom.

Name

Lopve ,izdajico

26.04.2018 08:21

Kome da se izvinemo, pazi sta kabrnjas "dobro znas kakav pkan je bio ,to sto nisi realizovao ,je tvoj probkem.

Name

xxx

25.04.2018 12:39

Majko mila veterinar po zanimanju policajac u Diznilendu moze svasta

ODGOVORITE
Name

sector

25.04.2018 17:30

Čuj šofer se i dalje lažno predstavlja pa još i kao šef obezbjeđenja... ejbg. pandur je pandur, pa čak i kad ga malo unaprijediš u vozača i držača kaputa i kušobrana nekog politićara. On bi radije bio šef obezbjeđenja. Ali to može u zemlji u kojoj čovek kome je Kuntoš nekad šefovao, ode kod Mile Dodika i ljubi mu skute za savjetničku platu i oslobađajuću presudu protiv držača kišobrana. Jasno je ko je pomogao svome sefu obezbjeđenja u zemlji gde je i policija i sudstvo njihovo. Ej bre mediji, navalite prati ovog bilmeza i dilbera koji se vidi šefom a nije sposoban i za portira.

ODGOVORITE
Name

Prepoznao

26.04.2018 11:09

Za osobe poput tebe postoji mjesto. Institut Laza Lazarević.