Педагошка школа Јупа Хајнкеса...

Како сам од депресивног Хамеса створио играча којем се диви Алијанц арена? Искусни Немац открива детаље из свлачионице михнеског клуба. . .

Фудбал 25.04.2018 | 15:15
Педагошка школа Јупа Хајнкеса...
Ако за нешто, поред великог фудбалског знања, мора да се ода признање Јупу Хајнкесу, онда је та педагошка црта и умеће вођења екипе и свлачионице. Пре његовог последњег повратка у Минхен у великој играчкој и емотивној кризи били су Томас Милер и Хамес Родригез, али их је искусни тренерски маг експресно вратио у живот.

Милер као некад тресе мреже и намешта голове, док одлични Колумбијац полако прераста у главног креатора игре немачког великана.

Јуп Хајнкес је на конференцији пред први полуфинални меч са Реал Мадридом, бившем клубуХамеса Родригеза, открио на који је начин успео да врати самопоуздање суперталентованом везисти.

„Наши навијачи су фасцинирани Хамесом. Када сам стигао у Бајерн 7. октобра он није био у доброј форми и није се осећао добро. Причао сам много са њим. Постепено је враћао своје самопуздање и сада је отворенији и осећа се слободније. Морам рећи да су наши играчи очарани Хамесом, прошао је одлично кроз еволуцију у клубу. Поседује визију и фантазију. Сада му је пријато у Минхену, а то је од суштинског значаја. Поред тога, студира немачки језик. Није лако некоме са шпанског говорног подручја да научи наш језик. Али ту сам и ја са којим може да поприча и на шпанском“, рекао је Хајнкес, који је у каријери водио Реал Мадрид и Атлетик Билбао.

Искусни стратег је поручио да ће се до почетка меча одрадити процена о томе да ли је Давид Алабаспреман да заигра на сутрашњој утакмици, а онда је уследило неизоставно питање, али и јасан одговр, на то како мисли да сачува Кристијана Роналда.

„То ће бити важан део у анализи игре противника, али Лигу шампиона освајају екипе које су хомогене и играју тимски фудбал. Али не треба заборавити и Роберта Левандовског који је постигао 39 голова ове сезоне. Могао бих ја да поставим питање - ко ће зауставити Левандовског?“, пребацио је Јуп лопту на противнички део терена.

Утакмица на Алијанц арени заказана је среду од 20.45.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар