Pedagoška škola Jupa Hajnkesa...

Kako sam od depresivnog Hamesa stvorio igrača kojem se divi Alijanc arena? Iskusni Nemac otkriva detalje iz svlačionice mihneskog kluba. . .

Fudbal 25.04.2018 | 15:15
Pedagoška škola Jupa Hajnkesa...
Ako za nešto, pored velikog fudbalskog znanja, mora da se oda priznanje Jupu Hajnkesu, onda je ta pedagoška crta i umeće vođenja ekipe i svlačionice. Pre njegovog poslednjeg povratka u Minhen u velikoj igračkoj i emotivnoj krizi bili su Tomas Miler i Hames Rodrigez, ali ih je iskusni trenerski mag ekspresno vratio u život.

Miler kao nekad trese mreže i namešta golove, dok odlični Kolumbijac polako prerasta u glavnog kreatora igre nemačkog velikana.

Jup Hajnkes je na konferenciji pred prvi polufinalni meč sa Real Madridom, bivšem klubuHamesa Rodrigeza, otkrio na koji je način uspeo da vrati samopouzdanje supertalentovanom vezisti.

„Naši navijači su fascinirani Hamesom. Kada sam stigao u Bajern 7. oktobra on nije bio u dobroj formi i nije se osećao dobro. Pričao sam mnogo sa njim. Postepeno je vraćao svoje samopuzdanje i sada je otvoreniji i oseća se slobodnije. Moram reći da su naši igrači očarani Hamesom, prošao je odlično kroz evoluciju u klubu. Poseduje viziju i fantaziju. Sada mu je prijato u Minhenu, a to je od suštinskog značaja. Pored toga, studira nemački jezik. Nije lako nekome sa španskog govornog područja da nauči naš jezik. Ali tu sam i ja sa kojim može da popriča i na španskom“, rekao je Hajnkes, koji je u karijeri vodio Real Madrid i Atletik Bilbao.

Iskusni strateg je poručio da će se do početka meča odraditi procena o tome da li je David Alabaspreman da zaigra na sutrašnjoj utakmici, a onda je usledilo neizostavno pitanje, ali i jasan odgovr, na to kako misli da sačuva Kristijana Ronalda.

„To će biti važan deo u analizi igre protivnika, ali Ligu šampiona osvajaju ekipe koje su homogene i igraju timski fudbal. Ali ne treba zaboraviti i Roberta Levandovskog koji je postigao 39 golova ove sezone. Mogao bih ja da postavim pitanje - ko će zaustaviti Levandovskog?“, prebacio je Jup loptu na protivnički deo terena.

Utakmica na Alijanc areni zakazana je sredu od 20.45.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar