Фјури се враћа боксу, први меч против Албанца!

Бивши светски шампион у супертешкој категорији Тајсон Фјури враћа се боксу, а његов први ривал после паузе биће Албанац Сефер Сефери.  Тајсону Фјурију враћена дозвола за бокс! Некадашњи светски профи првак излази у ринг 9. јуна, чак две и по године након победе над Кличком!

Остали спортови 28.04.2018 | 14:30
Фјури се враћа боксу, први меч против Албанца!
Фјури се похвалио обновљеном боксерском лиценцом, а портал "20 минута" преноси да ће Сефери са Фјуријем у ринг 9. јуна у "Манчестер арени".

Промотер Френк Ворен потврдио је да је Фјури потписао уговор за више борби, али не и са ким. Сефери је за поменути портал рекао да још увек не може да верује како ће у ринг са својим идолом Фјуријем.

"Фјури је боксерска легенда 21. века. Висок је, има тежину и снагу и брзо се креће са њом и скинуо је са трона Владимира Кличка. Фјури је медвед", рекао је Сефери.

Он је истакао да неће ствари за Фјурија учинити лаганим, али ће боксер који иначе боксује у крузер категорији морати да набаци "који килограм".

Ипак, упркос Сеферијевим тврдњама, као потенцијални противник Фјурија на повратку виђен је и Шенон Бригс, а на том списку су и Гари Корниш и Кевин Џонсон.

Фјури је последњу Кличка победио новембра 2015. године, а двоипогодишњу паузу обележили су проблеми са килажом и злоупотребом забрањених супстанци.

Тајсон Фјури се враћа! Један од најинтересантинијих боксера данашњице и бивши професионални светски првак у тешкој категорији завршио је са једногодишњом суспензијом, враћена му је дозвола за борбу и већ се припрема за меч који ће бити одржан 9. јуна.

Заправо, Енглез, који ће сâм себи бити менаџер није наступао чак две и по године, пошто никад није стигао да брани титулу коју је тада освојио победивши на поене сада већ пензионера Владимира Кличка. Фјури се у том периоду борио са многим демонима, од злоупотребе кокаина, па све до депресије и делује да је коначно победио.

Краљ Цигана је обећао навијачима да ће до 2019. имати најмање три борбе, а прва је на реду већ 9. јуна у Манчестеру, мада још не зна име противника. Повратак Фјурија је заиста лепа вест за племениту вештину пошто се ради о веома добром, али помало блесавом борцу који често највише проблема прави сâм себи.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар