Посланици БиХ о извјештају ЕК

Хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ о теми "Привремени извјештај Европске комисије 2018", која је заказана на захтјев групе посланика Независног блока, СББ-а, СДП-а и А-СДА, почела је данас у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 24.04.2018 | 10:45
Посланици БиХ о извјештају ЕК
Предсједавајући Представничког дома Младен Босић саопштио је да предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и министар иностраних послова Игор Црнадак због раније преузетих обавеза нису у могућности да присуствују сједници, али да присуствује директор Дирекције за европске интеграције /ДЕИ/ Един Дилберовић.

Босић је рекао да је присутно 28 посланика, констатујући да сједница има кворум за одлучивање.

У захтјеву за сазивање сједнице Сенад Шепић из Независног блока навео је да парламент БиХ мора бити "мотор" рјешавања стварних проблема, а на првом мјесту то је европски пут БиХ.

Шепић истиче да су сви политички лидери у БиХ потписали изјаву о европској опредијељености земље и обавезали се да ће активно радити на томе да БиХ што прије постане чланица ЕУ, али да извјештаји Европске комисије показују да је она на зачељу тих процеса у односу на земље региона.

Европска комисија објавила је 18. априла најновији извјештај за БиХ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар