Poslanici BiH o izvještaju EK

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o temi "Privremeni izvještaj Evropske komisije 2018", koja je zakazana na zahtjev grupe poslanika Nezavisnog bloka, SBB-a, SDP-a i A-SDA, počela je danas u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 24.04.2018 | 10:45
Poslanici BiH o izvještaju EK
Predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić saopštio je da predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar inostranih poslova Igor Crnadak zbog ranije preuzetih obaveza nisu u mogućnosti da prisustvuju sjednici, ali da prisustvuje direktor Direkcije za evropske integracije /DEI/ Edin Dilberović.

Bosić je rekao da je prisutno 28 poslanika, konstatujući da sjednica ima kvorum za odlučivanje.

U zahtjevu za sazivanje sjednice Senad Šepić iz Nezavisnog bloka naveo je da parlament BiH mora biti "motor" rješavanja stvarnih problema, a na prvom mjestu to je evropski put BiH.

Šepić ističe da su svi politički lideri u BiH potpisali izjavu o evropskoj opredijeljenosti zemlje i obavezali se da će aktivno raditi na tome da BiH što prije postane članica EU, ali da izvještaji Evropske komisije pokazuju da je ona na začelju tih procesa u odnosu na zemlje regiona.

Evropska komisija objavila je 18. aprila najnoviji izvještaj za BiH.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar