Како против целулита?

Лето је на прагу, а све оне жене које се непријатно изненаде неочекиваном појавом целулита треба да што пре направе пилинг од кафе, супу од коприве и облог од бршљена.

Мода и љепота 24.04.2018 | 09:01
Како против целулита?
ЛЕТО је на прагу, а све оне жене које се непријатно изненаде неочекиваном појавом целулита треба да што пре направе пилинг од кафе, супу од коприве и облог од бршљена.

Поред мало кретања, најчешћи разлог појаве целулита је лоша исхрана, па одмах треба почети са биљним чајевима и уношењем хране која има омега 3 масне киселине. У исхрану треба унети парадајз, боровнице и лубенице.

Облог од бршљена

Млади изданци бршљана се сецкају на комадиће величине два-три центиметра. Од ланеног платна се направе џакчићи који покривају део коже под целулитом. Џакчићи се напуне бршљеном и заједно попаре врелом водом. Када температура постане подношљива, џакчићи се стављају на делове тела под целулитом, а преко фротир. Џакчићи се држе што дуже, најмање пола сата.

Бели чај

Бели чај спречава смањену производњу еластина и колагена, који не дозвољавају да се појави целулит. Овај чај има благ укус и припрема се другачије од осталих. Листићи се преливају четири пута прокуваном водом и држе сваки пут све дуже. Четврти пут се чај држи 15 минута. Пије се расхлађен у малим гутљајима. Пошто садржи кофеин никада се не пије пре спавања.

Супа од коприве

Супа од коприве се прави од младих листова који се уз зачине кувају на лаганој ватри и једе три пута дневно, а касније неколико пута недељно.

Пилинг од кафе

Четвртина шоље зрна кафе се помеша са три кашике крупног шећера и две-три кашике рафинисаног кокосовог уља. Када се добије паста, сипа се у стаклену теглу. Неколико пута недељно се овом пастом масира кожа на којој се појавио целулит.

Четкање

Четком од природних коњских длака (или биљних прерађевина) четка се место на којем се појавио целулит. То су најчешће бутине, а четкају се ујутру и увече. То се ради равномерним потезима одозго надоле и обрнуто. Кожа са целулитом не сме да се четка кружним потезима.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар