Дмитровић о тајни успјеха у Еибару и још којечему...

О позиву који се не одбија, понудама из Енглеске и Немачке, Мундијалу. . .  Српски голман цењен у Баскији.

Фудбал 25.04.2018 | 23:30
Дмитровић о тајни успјеха у Еибару и још којечему...
Био је 20. јун 2017. године. Еибарове припреме за нову сезону већ су биле у току. Био је то дан великог шока за клуб, пошто се први голман Јоел тешко повредио. Страдали су предњи укрштени лигаменти. Мало ко могао је тада да претпостави да ће најтежи дан за једног голмана увести другог у најлепши период каријере. Марко Дмитровић је добио позив који се не одбија.

Све је било завршено очас посла. Еибар је за тадашњег стандардног голмана друголигаша Алкоркона понудио око 1.000.000 евра, што су и клуб и играч оберучке прихватили. Дмитровићев сан постао је стварност.

„Када погледам уназад за мене нема бољег места од Еибара“, искрено је некадашњи голман Црвене звезде почео разговор за локалне медије.

„Клуб је био озбиљан у намери да ме доведе. Када су ме позвали, нисам се двоумио ниједног тренутка“.

На питање - да ли га је зачудило то што се одједном нашао у Примери? - српски чувар мреже имао је спреман одговор.

„Да будем искрен - не. Имао сам добру сезону у Алкоркону и очекивао сам да ће доћи позив из Примере. Било је и тада већ неких контакта, али ништа званично... Зато, када је позив Еибара дошао, осетио сам велику радост. Све се завршило у дану. И сада сам овде, уживам у фудбалу“.

Еибарова сезона имала је неколико успона и падова, али је период од краја новембра, до почетка јануара, када је убележено шест победа и реми, утицало највише да се клуб сада налази у мирним водама... Дмитровић је открио тајну успеха...

„На то је доста утицала атмосфера у свлачионици, која је посебна. Имамо микс ветерана и младих играча који добро иду уз њих. Сви се поштујемо међусобно. Да, верујем да је Еибарова свлачионица најбоља у којој сам био“.

Признаје - управо ти елементи олакшали су му посао да се навикне на нови систем, клуб, играче...

„Знао сам да морам брзо да се адаптирам и био сам свестан да ме је чекало место првог голмана. Знам колико је место голмана тешко. Ако ти погрешиш, нема никог да те исправи. Радим добро, радим много. Видим јасне разлике између Примере и Сегунде, фудбал се брже игра, квалитет је већи, а мени је најважније да сам се брзо уклопио“.

Не крије Дмитровић да му је ово најбоља сезона у каријери и да је поносан на себе што „брани у најбољој лиги на свету“.

Због тога, пишу медији блиски Еибару, Дмитровића већ прате неименовани клубови из Енглеске и Немачке. Али, он нема дилему:

„Главом сам 100 одсто у Еибару. Не знам ништа о интересовању других клубова. До краја сезоне остало је још четири утакмице и пробаћемо да узмемо што више бодова. А онда ћемо да видимо. Са Еибаром имам уговор на још три године“.

После завршетка сезоне следе припреме за Мундијал, а Дмитровић се нада позиву.

„Волео бих да добијем позив, како бих помогао својим саиграчима на Мундијалу“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар