Dmitrović o tajni uspjeha u Eibaru i još koječemu...

O pozivu koji se ne odbija, ponudama iz Engleske i Nemačke, Mundijalu. . .  Srpski golman cenjen u Baskiji.

Fudbal 25.04.2018 | 23:30
Dmitrović o tajni uspjeha u Eibaru i još koječemu...
Bio je 20. jun 2017. godine. Eibarove pripreme za novu sezonu već su bile u toku. Bio je to dan velikog šoka za klub, pošto se prvi golman Joel teško povredio. Stradali su prednji ukršteni ligamenti. Malo ko mogao je tada da pretpostavi da će najteži dan za jednog golmana uvesti drugog u najlepši period karijere. Marko Dmitrović je dobio poziv koji se ne odbija.

Sve je bilo završeno očas posla. Eibar je za tadašnjeg standardnog golmana drugoligaša Alkorkona ponudio oko 1.000.000 evra, što su i klub i igrač oberučke prihvatili. Dmitrovićev san postao je stvarnost.

„Kada pogledam unazad za mene nema boljeg mesta od Eibara“, iskreno je nekadašnji golman Crvene zvezde počeo razgovor za lokalne medije.

„Klub je bio ozbiljan u nameri da me dovede. Kada su me pozvali, nisam se dvoumio nijednog trenutka“.

Na pitanje - da li ga je začudilo to što se odjednom našao u Primeri? - srpski čuvar mreže imao je spreman odgovor.

„Da budem iskren - ne. Imao sam dobru sezonu u Alkorkonu i očekivao sam da će doći poziv iz Primere. Bilo je i tada već nekih kontakta, ali ništa zvanično... Zato, kada je poziv Eibara došao, osetio sam veliku radost. Sve se završilo u danu. I sada sam ovde, uživam u fudbalu“.

Eibarova sezona imala je nekoliko uspona i padova, ali je period od kraja novembra, do početka januara, kada je ubeleženo šest pobeda i remi, uticalo najviše da se klub sada nalazi u mirnim vodama... Dmitrović je otkrio tajnu uspeha...

„Na to je dosta uticala atmosfera u svlačionici, koja je posebna. Imamo miks veterana i mladih igrača koji dobro idu uz njih. Svi se poštujemo međusobno. Da, verujem da je Eibarova svlačionica najbolja u kojoj sam bio“.

Priznaje - upravo ti elementi olakšali su mu posao da se navikne na novi sistem, klub, igrače...

„Znao sam da moram brzo da se adaptiram i bio sam svestan da me je čekalo mesto prvog golmana. Znam koliko je mesto golmana teško. Ako ti pogrešiš, nema nikog da te ispravi. Radim dobro, radim mnogo. Vidim jasne razlike između Primere i Segunde, fudbal se brže igra, kvalitet je veći, a meni je najvažnije da sam se brzo uklopio“.

Ne krije Dmitrović da mu je ovo najbolja sezona u karijeri i da je ponosan na sebe što „brani u najboljoj ligi na svetu“.

Zbog toga, pišu mediji bliski Eibaru, Dmitrovića već prate neimenovani klubovi iz Engleske i Nemačke. Ali, on nema dilemu:

„Glavom sam 100 odsto u Eibaru. Ne znam ništa o interesovanju drugih klubova. Do kraja sezone ostalo je još četiri utakmice i probaćemo da uzmemo što više bodova. A onda ćemo da vidimo. Sa Eibarom imam ugovor na još tri godine“.

Posle završetka sezone slede pripreme za Mundijal, a Dmitrović se nada pozivu.

„Voleo bih da dobijem poziv, kako bih pomogao svojim saigračima na Mundijalu“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar