"ОХР да преда власт ентитетима"

Предсједница Вијећа Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентина Матвиyенко обратила се данас посланицима у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. Између осталог, она је рекла како се у БиХ водио "грађански рат".

Босна и Херцеговина 23.04.2018 | 22:56
"ОХР да преда власт ентитетима"
Она је између осталог казала да наметање међународних рецепата неће довести до рјешења, те да се Русија залаже за уклањање Канцеларије Високог представника у БиХ, наводећи да присуство те институције понижава народе у БиХ. 

"Русија се залаже за предају власти ентитетима БиХ, залаже се за уклањање високог представника. Његово присуство понижава народе БиХ, они требају сами да владају судбином своје земље.

Ово је компликован период, наша земља је узимала учешће у стварању нове државе Босне и Херцеговине. Дејтон гарантује једнакост три народа, два ентитета - и поштовање свих начела", изјавила је она.
 
Истакнула је да у Босни и Херцеговини се треба поштивати принцип конститутивности народа и Дејтонска архитектура БиХ.

Каже да траје процес преуређење свјетског поретка из једнополарног у вишестраначки поредак, те да Америка покушава да осигура своје лидерство.

"Стога се Русија супротставља. Западне партнери су покренули спречавање Русије, да преокрену нашу вањскополитичку улогу. Они се користе лажима, информационим ратом и другим средствима", рекла је Матвијенко.

Додала је да се користи борба без правила, умјесто међународног права те да се не може се поновити оно што се десило у Ираку, Либији, Југославији и да се противе новим линијама раздвајања.

"Приступ Црне Горе НАТО-у, којем се противила половина становништва, је највеће кршење права", поручила је Матвијенко.

Матвиyенко је навела да је потребно јачати сарадњу између БиХ и Русије, прије свега у у економској сфери.
 
Казала је да БиХ увијек може рачунати на подршку Русије која не прихвата мијешање у ствари других држава. Додала је да Русија има искрену жељу да БиХ процвјета.
 
(Вијести)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Зоки

23.04.2018 16:21

Ја колико видим да се поскедњи година Високи представник уопсте немјеса у било какво доносење одлука у БиХ;да се мијеса не би било овилике корупције,лоповлука и безвласца

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

23.04.2018 17:05

Не мијеса се нико, а ста се руси мијесају.

Name

Ре

23.04.2018 17:25

Није то у питању него оце Руси и Американци да се препуцавају преко наси ледја. Ни за зиву влаву укидати високог представника ови наси кловни би стали одмах уз Руску пропаганду а ови други уз Америцку. Они би по принципу слободно га сорни ускали и ето нам рата где це наси народи гинити за заебнцију некога тамо.

Name

Ре

23.04.2018 17:35

Није био градјански вец су алијини терористи и страни исламисти напали на једину легалну ЈНА.знаци Алија је изврсио агресију на бих која је јос била у саставу СФРЈ..

Name

Капетановиц

23.04.2018 21:23

Ма доста бандо.Кога то мистресса Капетановиц која је на на платном списку Ердогана као и цијела СДА назива неким погрдним именима.По цему је то Русоја била против БиХ и по цему је срусена Русија 1992 и могла бити против било цега.Доста је сунцокрети лази.

Name

Ре Ре

24.04.2018 03:24

Твоје писање управо демантује то сто упорно покусавас прогурати. ЈНА је изврсила напад после медзународног признања дрзаве БиХ . Дакле агресија на суверенитет сусједне земље подпомогнуте домацим издајницима.

Name

За Ре ре

24.04.2018 09:29

Ало мајмуне коју признату? Па кад Сте то признати, а кад сте напали на ЈНА,медједе?јел домацих издајника Који су бранила свој зивот од терориста Који су се припремали од 90 год.иди лијеци се болеснице.једини издајници Сте управо ви.

Name

Пролетер

23.04.2018 16:29

И шта онда? Ништа се неће промијенити, пошто има и устав и не смије се прекршити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

23.04.2018 16:44

Ма хоцемо господјо нема проблема како ви казете.Предацемо све овласти свему И свацему исваком ако це ова дрзава имати као све нормалне дрзаве једног пријеседника једну владу,једну полицију,једног министра унутрасњих И вањских послова,једну обавјестајну слузбу једно тузиластво,један суд дакле све сто слици једном уредјењу једне дрзаве а коме це те овласти припасти то је нај мање, битно сто се мене тице нек нам пријеседник буде И баба Ванга.Али наравно ода се поставља питање стацемо са овим насим националистима који нас ј... година сто су створили три пасалука па ко пасе владају а Бога покрадосеа народ ех ко ј... народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

23.04.2018 21:12

Великосрбовски 'ероји који коментаришу ову руску Милицу подригушу могу само сањати Руску чизму у Босни и Херцеговини. До тада да се придржавају упутства за геноцид пресуђеног МУП-а ПЦ и не излазе из куће, док љевчански балегар не заврши шетњу са наведеном гутачицом пећених плећки с костима. У кућу тарзани и тишина тамо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

23.04.2018 23:17

Све смо ми њима дали али опет неволе своју дрзаву драга рускињо рвати и срби су вјецно незадовољни њима ниста неваља осим хрватске и србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2018 09:31

Коју дрзаву? Никад беиха неце бити моја дрзава.Само Србија и Република Српска.

Name

ре ре

24.04.2018 12:47

Сто цекас ? Пици у др дрзаву србију!! Понеси само пасос да би легално усао!!

Name

Рајко

24.04.2018 05:26

Сви окупатори ,који су овуда "протутњали" и који су годинама угњетавали Србе,су у Сарајеву и Загребу дочекивани цвијећем од стране муслимана и хрвата,они једноставно тако функционишу. Док су се Срби гањали са окупатором по шумама и горама,наше комшије су из топло угошћавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре рајко

24.04.2018 09:32

Па зелени морају ипак им је Америка створила нацију.до јуце нису знали косу и ста су.

Name

ре русо

24.04.2018 12:25

Што вам смета руска чизма. Чизма ханџар дивизије је газила руску земљу и убијала невини народ, заједно са Хитлеровим СС дивизијама и усташким кољачима. ЈНА је са БиХ склопила споразум о повлачењу из БиХ до 20 маја 1992 године, али ви то нисте поштовали већ сте убијали голобраде младиће.

ОДГОВОРИТЕ