Бокан у Барселони почиње преговоре за Евролигу!

Председник КК Будућност Воли Драган Бокан допутовао је у Барселону, где ће у уторак разговарати са званичницима елитног клупског такмичења.  Председник Будућности "очи у очи" са Бертомеуом! Председник Кошаркашког клуба Будућност Драган Бокан отпутовао је у Барселону на разговор са првим човеком Евролиге Ђордијем Бертомеуом, саопштено је из подгоричког клуба.

Кошарка 24.04.2018 | 09:30
Бокан у Барселони почиње преговоре за Евролигу!
Почиње борба за Евролигу, како је Бокан најавио након освајања титуле у АБА, а у уторак га очекују први разговори са Ђордијем Бертомеуом и његовим сарадницима, преносе "Вијести".

Како би учествовала у најелитнијем европском такмичењу, Будућност мора да испуни прилично строге критеријуме и услове.

Капацитет 'Мораче' је мањи од пет хиљада седишта, колико дворане клубова учесника морају да имају да би добиле лиценцу. Буџет клуба учесника Евролиге је минимум четири милиона евра.

Председник Драган Бокан је најавио да ће клуб учинити све да се услови испуне, свестан да су изазови у организацији једног таквог такмичења заиста велики.

Да би Будућност могла да игра Евролигу, неопходно је да испуни услове које ово такмичење захтева, а то ће и бити тема разговора Бокана и Бертомеуа.

Евролигашке утакмице морају да буду игране у дворанама чији је минимални капацитет 5.000 места, а дворана "Морача" има мање од тога. 

Међутим, Бокан је претходних дана пружао уверавања да ће Будућност сигурно играти Евролигу и да ће учинити све што треба за наступ у најквалитетнијем клупском такмичењу у Европи.

"Све је у рукама КК Будућност, Подгорице и Црне Горе. Према томе, што се тиче капацитета 'Мораче' - решива је ствар, што се тиче осталих услова - решива је ствар, што се тиче финансија клуба - и то је решива ствар, што се тиче гаранција првокласних банака - и за то имамо решење. Сигуран сам да ће Подгорци бити потребна најбоља могућа организација", рекао је Бокан пре неколико дана.   

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Услови

24.04.2018 13:38

Будућност неиспуњава ниједан услов за играње ЕУРОЛИГЕ. 1)Дворана је проблем,али не само Морача која је рупа из комунистичког доба које се неможе прwправити ,већ сваки тим мора имати пријављене најмање двије дворане.Црвена Звезда пријавила је Арену и Пионир и Миленијум у Вршцу.Прије неколико година у пожару је изгорјела дворана Реала и они су наставили да играју у арени Мадрид која је изграђена за СП 2014. 2)Буџет клуба-у структури буџета може бити маx 30% државног новца(државне фирме) што је 1 милион €,а остатак од улазница,ТВ права,маркетинга,продаје дресова и спонзора.Црвена Звезда за ТВ права добија 200 000€ и толико је процјењено тржиште Србије,тако да би Будућност добила 10 пута мање.Маркетиг тренутно и немају и морали би га оформити,а о продаји дресова је илузорно причати јер 70% људи у Црној Гори навија за два београдска клуба. 3)Аеродром- На простору бивше Југе главни је аеродром Београд јер има директне летове за већину градова осим Басконије.Подгорица је слијепо цријево по том путању и осим ЦСКА који има свој авион,сви остали ми морали узимати чартер летове што поскупљује трошкове. 4) Хотел- мора бити највише класе и те тропкове сноси домаћин.Таквог хотела нема,а инцидент када су локални криминалци улазили у хотел да се физички обрачунају са играчима Црвене Звезде је пријављено Еуролиги и то је тежак инцидент за кошарку и област безбједност се подразумјева. 5)Будућност је власник негативног рекорда Еуролиге јер је као учесник прве сезоне нове приватне Еуролиге изгубила меч са Монтепаскијем са највећом разликом и најмањим бројем постигнутих поена.Такво понижење није већ 20 година нико није доживио.

ОДГОВОРИТЕ