Bokan u Barseloni počinje pregovore za Evroligu!

Predsednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan doputovao je u Barselonu, gde će u utorak razgovarati sa zvaničnicima elitnog klupskog takmičenja.  Predsednik Budućnosti "oči u oči" sa Bertomeuom! Predsednik Košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan otputovao je u Barselonu na razgovor sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Košarka 24.04.2018 | 09:30
Bokan u Barseloni počinje pregovore za Evroligu!
Počinje borba za Evroligu, kako je Bokan najavio nakon osvajanja titule u ABA, a u utorak ga očekuju prvi razgovori sa Đordijem Bertomeuom i njegovim saradnicima, prenose "Vijesti".

Kako bi učestvovala u najelitnijem evropskom takmičenju, Budućnost mora da ispuni prilično stroge kriterijume i uslove.

Kapacitet 'Morače' je manji od pet hiljada sedišta, koliko dvorane klubova učesnika moraju da imaju da bi dobile licencu. Budžet kluba učesnika Evrolige je minimum četiri miliona evra.

Predsednik Dragan Bokan je najavio da će klub učiniti sve da se uslovi ispune, svestan da su izazovi u organizaciji jednog takvog takmičenja zaista veliki.

Da bi Budućnost mogla da igra Evroligu, neophodno je da ispuni uslove koje ovo takmičenje zahteva, a to će i biti tema razgovora Bokana i Bertomeua.

Evroligaške utakmice moraju da budu igrane u dvoranama čiji je minimalni kapacitet 5.000 mesta, a dvorana "Morača" ima manje od toga. 

Međutim, Bokan je prethodnih dana pružao uveravanja da će Budućnost sigurno igrati Evroligu i da će učiniti sve što treba za nastup u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Evropi.

"Sve je u rukama KK Budućnost, Podgorice i Crne Gore. Prema tome, što se tiče kapaciteta 'Morače' - rešiva je stvar, što se tiče ostalih uslova - rešiva je stvar, što se tiče finansija kluba - i to je rešiva stvar, što se tiče garancija prvoklasnih banaka - i za to imamo rešenje. Siguran sam da će Podgorci biti potrebna najbolja moguća organizacija", rekao je Bokan pre nekoliko dana.   

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uslovi

24.04.2018 13:38

Budućnost neispunjava nijedan uslov za igranje EUROLIGE. 1)Dvorana je problem,ali ne samo Morača koja je rupa iz komunističkog doba koje se nemože prwpraviti ,već svaki tim mora imati prijavljene najmanje dvije dvorane.Crvena Zvezda prijavila je Arenu i Pionir i Milenijum u Vršcu.Prije nekoliko godina u požaru je izgorjela dvorana Reala i oni su nastavili da igraju u areni Madrid koja je izgrađena za SP 2014. 2)Budžet kluba-u strukturi budžeta može biti max 30% državnog novca(državne firme) što je 1 milion €,a ostatak od ulaznica,TV prava,marketinga,prodaje dresova i sponzora.Crvena Zvezda za TV prava dobija 200 000€ i toliko je procjenjeno tržište Srbije,tako da bi Budućnost dobila 10 puta manje.Marketig trenutno i nemaju i morali bi ga oformiti,a o prodaji dresova je iluzorno pričati jer 70% ljudi u Crnoj Gori navija za dva beogradska kluba. 3)Aerodrom- Na prostoru bivše Juge glavni je aerodrom Beograd jer ima direktne letove za većinu gradova osim Baskonije.Podgorica je slijepo crijevo po tom putanju i osim CSKA koji ima svoj avion,svi ostali mi morali uzimati čarter letove što poskupljuje troškove. 4) Hotel- mora biti najviše klase i te tropkove snosi domaćin.Takvog hotela nema,a incident kada su lokalni kriminalci ulazili u hotel da se fizički obračunaju sa igračima Crvene Zvezde je prijavljeno Euroligi i to je težak incident za košarku i oblast bezbjednost se podrazumjeva. 5)Budućnost je vlasnik negativnog rekorda Eurolige jer je kao učesnik prve sezone nove privatne Eurolige izgubila meč sa Montepaskijem sa najvećom razlikom i najmanjim brojem postignutih poena.Takvo poniženje nije već 20 godina niko nije doživio.

ODGOVORITE