Британски архипелаг који изгледа као срце Медитерана

Ако желите овог лета да посетите Лондон, али вам је жао да годишњи одмор потрошити само на шетњу градом и обилазак музеја, требало би да знате да и Енглези "коња за трку" имају. Уместо Сицилије (Сицилy) или неке друге локације у Медитерану, посетите острва Сили (Сциллy)!

Путовања 23.04.2018 | 16:02
Британски архипелаг који изгледа као срце Медитерана
Смештен око 50 километара од "копна" (Велике Британије која је и сама острво), архипелаг Сили састоји се од 140 острва, од којих је само пет настањено са укупно 2.200 људи. 

Ипак, ако се одлучите да одморите овде, нећете имати утисак да сте у Великој Британији, већ да се налазите на неком од медитеранских острва. 

Живот на овом месту је сасвим опуштен, а због ових пет разлога и те како се исплати посетити овај архипелаг: 

Сјајна клима 

Острва су, између осталог, позната по одличној клими, и сматра се да су према температурним просецима најтоплији део Велике Бротаније. Због тога су добила назив "Сунчана острва", а с обзиром на то да је загађеност ваздуха на врло ниском нивоу, архипелаг је сјајно место за живот.

Обилазак пешице 

Навуците на ноге добру обућу и крените у обилазак једног од острва. У данашње времене лако ћете се оријентисати путем ГПС-а, или добре старе карте, а увек можете да се одлучите и за једну од вођених тура.

Догађања и фестивали 

Сваког маја овде се одржава Сили Фолк Фестивал, док је у септембру велики фестивал хране, тако да је овај месец најбољи термин за долазак гурмана на ово место. Такође, за оне који воле активни одмор постоје разне пливачка и тркачка такмичења.

Историја острва 

Архипелаг Сили јесте мали, али је дефинитивно препун фасцинантне археолошке и поморске историје. У току обиласка острва наићи ћете на олупине бродова, споменике из бронзаног доба и остатке насеља. Такође, за оне који желе да знају више – ту је и Музеј острва Сили, пише Пункуфер.

Неће вам бити досадно 

Једна ствар је сигурна – овде вам никад неће бити досадно. Од водених спортова, дегустације вина, галерија до пешачења, свако ће пронаћи нешто за себе и свој укус. Тако да, не чекајте, већ правац – Велика Британија.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар