Њукасл тражи 23 милиона за Митровића!

Енглески премијерлигаш Њукасл одредио је цену од 23 милиона евра за центарфора Србије Александра Митровића, који игра на позајмици у друголигашу Фуламу.  Њукасл одредио цену за Митровића! Још ће и зарадити…! Навијачи расположени за продају само под условом да новац буде уложен у куповину Бразилца из Челсија.

Фудбал 25.04.2018 | 13:00
Њукасл тражи 23 милиона за Митровића!
Српски фудбалер одушевио је у Чемпионшипу под вођством сународника Славише Јокановића, већ је постигао 11 голова од зимус и скренуо пажњу бројних премијерлигаша, док Фулам намерава да га задржи и по истеку позајмице, пише Мирор.

Њукаслу се не жури сада да склопи посао, свестан је да 23-годишњем голгетеру цена може само да нарасте и на Светском првенству у Русији, али је обавестио заинтересоване клубове испод којег износа обештећења неће ући у преговоре.

За Митровића су интересовање показали Стоук, Брајтон, Вест Хем, док би могући останак у Фуламу зависио и да ли би изборио повратак у Премијер лигу.

Фулам је тренутно трећи на табели Чемпионшипа са бодом заостатка за Кардифом, уз меч више, и местом које директно води у елитни ранг енглеског фудбала.

Њукасл је купио Александра Митровића од Андерлехта пре три године за 16.650.000 фунти, а сада га не да испод 20.000.000 енглеских новчаница! Што је по актуелном курсу око 23.000.000 евра.

Медији са севера Енглеске јављају да је клуб одредио цену за Србина који решета мреже од јануарског одласка на позајмицу у Фулама. Са сваким Митровићевим голом у Фуламу је расло и незадовољство Њукаслових навијача што Бенитез није пружио праву шансу Србину, али сада би се под једним условом сложили да Србин буде продат на крају сезоне. Њукаслова навијачка армија би била задовољна ако новац од продаје Митровића буде уложен у откуп Бразилца Кенедија који тренутно игра за Свраке као позајмљен играч.

Упркос сјајним играма на позајмици у Фуламу, изгледа да Бенитез не жели да врати Митровића на Сент Џејмс Парк и пружу му заслужену прилику, већ планира да профитира од његове феноменалне форме у Фуламу. Зимус је Њукасл био спреман да га прода и за око 13.000.0000 евра, а сада је та цена 23.000.000 евра. И то минимална цена!

Велика је могућност да ће Митроголова цена расти у наставку сезоне ако настави да решета мреже и помогне Фуламу да се пласира у Премијер лигу. А ускоро иде и Мундијал у Русији где ће Митровић бити први нападач Србије и где би цена могла додатно да му скочи.

Њукаслов рекордер у продаји је Енди Керол којег је Ливерпул платио 37.000.000 фунти. Тешко да ће Митровићдостићи ту границу, али ће свакако донети зараду клубу са севера. Што се мало ко надао зимус када је у минут до 12 потписао за Фулам после пропалог трансфера у Андерлехт.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар