Njukasl traži 23 miliona za Mitrovića!

Engleski premijerligaš Njukasl odredio je cenu od 23 miliona evra za centarfora Srbije Aleksandra Mitrovića, koji igra na pozajmici u drugoligašu Fulamu.  Njukasl odredio cenu za Mitrovića! Još će i zaraditi…! Navijači raspoloženi za prodaju samo pod uslovom da novac bude uložen u kupovinu Brazilca iz Čelsija.

Fudbal 25.04.2018 | 13:00
Njukasl traži 23 miliona za Mitrovića!
Srpski fudbaler oduševio je u Čempionšipu pod vođstvom sunarodnika Slaviše Jokanovića, već je postigao 11 golova od zimus i skrenuo pažnju brojnih premijerligaša, dok Fulam namerava da ga zadrži i po isteku pozajmice, piše Miror.

Njukaslu se ne žuri sada da sklopi posao, svestan je da 23-godišnjem golgeteru cena može samo da naraste i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je obavestio zainteresovane klubove ispod kojeg iznosa obeštećenja neće ući u pregovore.

Za Mitrovića su interesovanje pokazali Stouk, Brajton, Vest Hem, dok bi mogući ostanak u Fulamu zavisio i da li bi izborio povratak u Premijer ligu.

Fulam je trenutno treći na tabeli Čempionšipa sa bodom zaostatka za Kardifom, uz meč više, i mestom koje direktno vodi u elitni rang engleskog fudbala.

Njukasl je kupio Aleksandra Mitrovića od Anderlehta pre tri godine za 16.650.000 funti, a sada ga ne da ispod 20.000.000 engleskih novčanica! Što je po aktuelnom kursu oko 23.000.000 evra.

Mediji sa severa Engleske javljaju da je klub odredio cenu za Srbina koji rešeta mreže od januarskog odlaska na pozajmicu u Fulama. Sa svakim Mitrovićevim golom u Fulamu je raslo i nezadovoljstvo Njukaslovih navijača što Benitez nije pružio pravu šansu Srbinu, ali sada bi se pod jednim uslovom složili da Srbin bude prodat na kraju sezone. Njukaslova navijačka armija bi bila zadovoljna ako novac od prodaje Mitrovića bude uložen u otkup Brazilca Kenedija koji trenutno igra za Svrake kao pozajmljen igrač.

Uprkos sjajnim igrama na pozajmici u Fulamu, izgleda da Benitez ne želi da vrati Mitrovića na Sent Džejms Park i pružu mu zasluženu priliku, već planira da profitira od njegove fenomenalne forme u Fulamu. Zimus je Njukasl bio spreman da ga proda i za oko 13.000.0000 evra, a sada je ta cena 23.000.000 evra. I to minimalna cena!

Velika je mogućnost da će Mitrogolova cena rasti u nastavku sezone ako nastavi da rešeta mreže i pomogne Fulamu da se plasira u Premijer ligu. A uskoro ide i Mundijal u Rusiji gde će Mitrović biti prvi napadač Srbije i gde bi cena mogla dodatno da mu skoči.

Njukaslov rekorder u prodaji je Endi Kerol kojeg je Liverpul platio 37.000.000 funti. Teško da će Mitrovićdostići tu granicu, ali će svakako doneti zaradu klubu sa severa. Što se malo ko nadao zimus kada je u minut do 12 potpisao za Fulam posle propalog transfera u Anderleht.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar