Одбрана тражи ново суђење

Одбрана некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића затражила је на почетку жалбене сједнице пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове у Хагу, да се поништи пресуда којом је Караџић осуђен на 40 година затвора и да се наложи ново суђење.

Свијет 23.04.2018 | 12:51
Одбрана тражи ново суђење
Тим одбране износи аргументацију по 46 жалбених основа, јавља Радио-телевизије Републике Српске.

Тужилаштво у жалби захтијева казну доживотног затвора за Караџића.

Караџић је у децембру 2016. године уложио жалбу Хашком трибуналу на пресуду, којом је осуђен на 40 година затвора "због геноцида у Сребреници и злочина против човечности у БиХ 1992-1995. године".

Одбрана се нада да ће успјети да докаже непостојање везе Караџића са дешавањима у Сребреници, што би, како оцјењују, утицало на висину пресуде.

Члан Караџићевог тима одбране адвокат Горан Петронијевић рекао је раније Срни да ће на овом претресу усмено бити презентовани ставови одбране и тужилаштва о међусобним жалбама и одговорима.

Он је напоменуо да ће послије овог жалбеног претреса услиједити само статусне конференције све до изрицања коначне пресуде, што би, према предвиђањима одбране, могло услиједити до краја године.

Караџић је осуђен у марту 2016. године.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ђорђе

23.04.2018 11:07

Овај лик је нам некада био "одвратан", баш као данас Додик. Студентски Дом носи његово име, то је страшно како заборављамо, ако желимо боље сутра. Очекивати је да Додик када падне, да му неке "нове будале" дају улицу у Бањојлуци. Ето колико смо пали морално и духовно. Рецимо лијепо би стајало име; "Студентски Дом Срђан Алексић" или "Ђачки Дом Споменко Гостић". Овим именима бии могли имати наду да ћемо као народ опстати. Поздрав свим добрим људима. Што се тиче овог чупе, ПС: 10 ДУНУМА ШУМЕ ТИ НИКАДА НЕЋУ ОПРОСТИТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЂОРЂЕ

23.04.2018 11:26

Драги Ђорђе, добио си ти шуму, само си толики бедак да немаш ни кинту да шуму сјечеш. Све ти је извукао овај твој врли предсједник Миле. Купио би ти гориво за моторку али поскупјело, а ти опет немаш. Миле ти попио мозак мој Ђорђе.

Name

Ђорђе

23.04.2018 11:46

Ти, безимени, што си ми одговорио. Прочитај коментар прије него што одговориш. Какав мој Миле?, какву шуму сам добио?, каква кинта? - Боже помози. Ако си пак прочитао коментар и овако одговорио, то је жалосно, потражи стручну помоћ. Поздрав добрим људима. Доље Диктатор, живјела слобода. Без Додика, Караџића, Човића, Изетбеговића, а о покојницима шутим и итд....

Name

АР

23.04.2018 12:15

Еих мој карадзицу Тразис ново судјење.Да си богдо дозволио икакво судјење оној биједи сто си побио.Ни малу сансу И'м ниси дао па би сад опет да ти се суди Сједи тамо гдје си зив си И то је превисе за цовјека који је цитавом балкану нанио зло И јос увјек се сви пате

Name

Ре Ђорђе И До Ђоррђица,

23.04.2018 13:54

па мајмуни проклети,какав би вама водја био идеалан "и марсовцу би насли ману ,идите несто корисно направити за народ и домовину ;пи*да вам материна некултурна "скотови проклети.

Name

..

23.04.2018 11:41

Мене стид ако неког сретнем па не видим га у том моменту и не поздравим а камоли да га избрисем са лица земље и да се јос себи смијем у брк..и тако цирка 8000 пута..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре , ,, Јадоња

23.04.2018 14:47

цега те је стид ,иди узми таблету ,и процитај јос једанпута ста си написао .

Name

Харе

23.04.2018 11:57

И ја кажем да није правично , требо је бити осуђен доживотно или на смрт.

ОДГОВОРИТЕ