Фајенорд освојио Куп Холандије!

Ван Перси боцнуо и велика журка у Ротердаму је могла да почне. . . !

Фудбал 23.04.2018 | 11:30
Фајенорд освојио Куп Холандије!
Ништа друго се није ни очекивало од финала Купа Холандије. Иако је АЗ Алкмар боље пласиран од Фајенорда у Ередивизији, у финалу није имао много шанси.

Други пут у последње три године, а 13. у клупској историји, Фајенорд је освојио трофеј националног купа у Холандији. На препуном Де Кајпу је савладан АЗ Алкмар 3:0 и почела је велика журка.

Самим тим што се финале играло на стадиону у Ротердаму, Фајенорд је имао огромну предност уочи меча. Крцате трибине Де Кајпа су дале крила домаћим фудбалерима и утицале да АЗ Алкмар да одигра слабију партију од стандарда на који су навикли током сезоне у Ередивизији. Фајенорд је извео најстарију стартну поставу ове сезоне са просеком од 28 година и 76 дана што начи да се Ђованиван Бронкхорст одлучио за искуство. И није погрешио.

Меч није био нешто посебно занимљив за гледање... После почетног испитавања снага, Фајенорд је дошао до вођства у 28. минуту и казнио пасивност гостију. Бергхујс је тукао главом, голман Бизоодбранио, али је Николај Јоргенсен био на правом месту и распалио је ватру на трибинама.

АЗ Алкмар је играо превише бојажљиво и тек после примљеног гола почео нешто више да напада. Таман када је у другом  полувремену решио да крене у офанзиву, пресекао га је други гол Фајенорда. Ветеран Ван Перси је одиграо дупли пас са Бергхујсом и елегантно боцнуо лопту преко Алкмаровог гола за недостижних 2:0.

На крају је Јенс Торнстра у надокнади времена после још једне одбијене лопте Бизоа поставио коначних 3:0 и журка је могла да почне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар