Fajenord osvojio Kup Holandije!

Van Persi bocnuo i velika žurka u Roterdamu je mogla da počne. . . !

Fudbal 23.04.2018 | 11:30
Fajenord osvojio Kup Holandije!
Ništa drugo se nije ni očekivalo od finala Kupa Holandije. Iako je AZ Alkmar bolje plasiran od Fajenorda u Erediviziji, u finalu nije imao mnogo šansi.

Drugi put u poslednje tri godine, a 13. u klupskoj istoriji, Fajenord je osvojio trofej nacionalnog kupa u Holandiji. Na prepunom De Kajpu je savladan AZ Alkmar 3:0 i počela je velika žurka.

Samim tim što se finale igralo na stadionu u Roterdamu, Fajenord je imao ogromnu prednost uoči meča. Krcate tribine De Kajpa su dale krila domaćim fudbalerima i uticale da AZ Alkmar da odigra slabiju partiju od standarda na koji su navikli tokom sezone u Erediviziji. Fajenord je izveo najstariju startnu postavu ove sezone sa prosekom od 28 godina i 76 dana što nači da se Đovanivan Bronkhorst odlučio za iskustvo. I nije pogrešio.

Meč nije bio nešto posebno zanimljiv za gledanje... Posle početnog ispitavanja snaga, Fajenord je došao do vođstva u 28. minutu i kaznio pasivnost gostiju. Berghujs je tukao glavom, golman Bizoodbranio, ali je Nikolaj Jorgensen bio na pravom mestu i raspalio je vatru na tribinama.

AZ Alkmar je igrao previše bojažljivo i tek posle primljenog gola počeo nešto više da napada. Taman kada je u drugom  poluvremenu rešio da krene u ofanzivu, presekao ga je drugi gol Fajenorda. Veteran Van Persi je odigrao dupli pas sa Berghujsom i elegantno bocnuo loptu preko Alkmarovog gola za nedostižnih 2:0.

Na kraju je Jens Tornstra u nadoknadi vremena posle još jedne odbijene lopte Bizoa postavio konačnih 3:0 i žurka je mogla da počne.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar