Човјек који никад није мијењао клуб добио двије понуде!

Да ли је време за одлазак из Лисабона?

Фудбал 28.04.2018 | 21:00
Човјек који никад није мијењао клуб добио двије понуде!
Ово му је једна од најбољих сезона у каријери, врло лако би могла да се испостави и као последња у Лисабону. Голман Спортинга и репрезентације Португалије, Руи Патрисио успео је да сачува мрежу на чак 21 такмичарској утакмици, а нагомилано искуство у државном тиму и међу стативама Лавова покушаће да искористе Наполи и Пари Сен Жермен који су почели борбу за његов потпис.

Наполитанци траже замену Пепу Реини, с обзиром да се Шпанац у јуну сели у Милан. Тренер Маурицио Сари је означио Патрисија идеалном заменом и већ је предочио председнику Аурелију де Лаурентисуда крене у акцију, што је овај и учинио. Према вестима из Италије, Наполијева прва понуда износиће између 15.000.000 и 20.000.000 евра, мада је то само опипавање пулса с обзиром да је Бруно де Карваљо, први човек Спротинга, поставио откупну клаузулу на 45.000.000 евра. Јасно је да би Лавови пристали да га продају и за мање, али не баш за дупло мање од почетне цене. Уговор му важи до јуна 2022.

Други интетресент, далеко примамљивији и платежно моћнији, јавио се из Париза. Челници Пари Сен Жермена годинама муку муче са голманом, нису баш задовољни учинком Алфонса Ареоле и траже му замену. Французи могу да плате поменутих 45.000.000 евра, али ће одлука, вероватно, зависити од процене новог тренера. По свој прилици Томаса Тухела.

Уколико се деси да напусти Спортинг то ће бити први пут у каријери да Руи Патрисио мења клуб. Он је од 2000. прешао из Леирије Маразес у млађе категорије зелено-белих, одакле је прекомандован у први тим 2006. и ево већ 12 година успешно брани за Лавове.

С њима нема баш неких успеха у Португалији, углавном је у сенци Бенфике и Порта,  освојио је само два државна купа, два Лига купа и три Суперкупа. У Италији или Француској би се борио за титулу. Можда то преломи.

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар