Čovjek koji nikad nije mijenjao klub dobio dvije ponude!

Da li je vreme za odlazak iz Lisabona?

Fudbal 28.04.2018 | 21:00
Čovjek koji nikad nije mijenjao klub dobio dvije ponude!
Ovo mu je jedna od najboljih sezona u karijeri, vrlo lako bi mogla da se ispostavi i kao poslednja u Lisabonu. Golman Sportinga i reprezentacije Portugalije, Rui Patrisio uspeo je da sačuva mrežu na čak 21 takmičarskoj utakmici, a nagomilano iskustvo u državnom timu i među stativama Lavova pokušaće da iskoriste Napoli i Pari Sen Žermen koji su počeli borbu za njegov potpis.

Napolitanci traže zamenu Pepu Reini, s obzirom da se Španac u junu seli u Milan. Trener Mauricio Sari je označio Patrisija idealnom zamenom i već je predočio predsedniku Aureliju de Laurentisuda krene u akciju, što je ovaj i učinio. Prema vestima iz Italije, Napolijeva prva ponuda iznosiće između 15.000.000 i 20.000.000 evra, mada je to samo opipavanje pulsa s obzirom da je Bruno de Karvaljo, prvi čovek Sprotinga, postavio otkupnu klauzulu na 45.000.000 evra. Jasno je da bi Lavovi pristali da ga prodaju i za manje, ali ne baš za duplo manje od početne cene. Ugovor mu važi do juna 2022.

Drugi intetresent, daleko primamljiviji i platežno moćniji, javio se iz Pariza. Čelnici Pari Sen Žermena godinama muku muče sa golmanom, nisu baš zadovoljni učinkom Alfonsa Areole i traže mu zamenu. Francuzi mogu da plate pomenutih 45.000.000 evra, ali će odluka, verovatno, zavisiti od procene novog trenera. Po svoj prilici Tomasa Tuhela.

Ukoliko se desi da napusti Sporting to će biti prvi put u karijeri da Rui Patrisio menja klub. On je od 2000. prešao iz Leirije Marazes u mlađe kategorije zeleno-belih, odakle je prekomandovan u prvi tim 2006. i evo već 12 godina uspešno brani za Lavove.

S njima nema baš nekih uspeha u Portugaliji, uglavnom je u senci Benfike i Porta,  osvojio je samo dva državna kupa, dva Liga kupa i tri Superkupa. U Italiji ili Francuskoj bi se borio za titulu. Možda to prelomi.

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar