Више од 30 мртвих, ИСИЛ одговоран

Најмање 31 особа је погинула, а 54 рањено у експлозији у центру за регистровање бирача у авганистанској престоници Кабулу, јавља "Ројтерс". Здравствени званичници наводе да би број жртава могао и даље да расте. Одговорност за напад преузела Исламска држава.

Свијет 22.04.2018 | 13:14
Више од 30 мртвих, ИСИЛ одговоран
Талибани су негирали умешаност у напад, што би то могло да указује да је напад извршила Исламске државе, наводи АП.

Шеф кабулске полиције Давуд Амин изјавио је за локалну телевизију да је експлозивну направу активирао бомбаш самоубица.

Ројтерс наводи да је данашњи напад изведен након неколико недеља релативног мира у Кабулу.

Центри за регистрацију бирача отворени су широм Авганстана у припреми за дуго одлагане изборе који су планирани за октобар.

АП подсећа да талибани и локални огранак Исламске државе у Авганистану сматрају нелегитимним владу у Кабулу и изборе које она организује.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xx

22.04.2018 11:35

Америцка војска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

22.04.2018 12:22

Каква болан Исламска дрзава,да је то права Исламска дрзава и да постоји ударили би на ционистицки Израел,то мало дије те не купује,та Исламска дрзава то ти је цедо ционистицког Израела као Алкаида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2018 16:17

Сваки цовек који има грам мозга зна да је Исламска дрзава највеца подвала исламском свету за оправдавање ционистицких намјера. Само погледај протесте Палестинаца где убији десетине Палестинаца и стотине теско ране заразеном муницијом правдајуци се насиљем Палестинаца која иронија а одузели им земљу порусили куце ставили у гето. И то је све оправдање тобозњим тероризмом кои су сами произвели и подвалили наивним арапима

Name

@Ре

22.04.2018 17:06

Оба свјетска рата су запоцели ционисти.