Više od 30 mrtvih, ISIL odgovoran

Najmanje 31 osoba je poginula, a 54 ranjeno u eksploziji u centru za registrovanje birača u avganistanskoj prestonici Kabulu, javlja "Rojters". Zdravstveni zvaničnici navode da bi broj žrtava mogao i dalje da raste. Odgovornost za napad preuzela Islamska država.

Svijet 22.04.2018 | 13:14
Više od 30 mrtvih, ISIL odgovoran
Talibani su negirali umešanost u napad, što bi to moglo da ukazuje da je napad izvršila Islamske države, navodi AP.

Šef kabulske policije Davud Amin izjavio je za lokalnu televiziju da je eksplozivnu napravu aktivirao bombaš samoubica.

Rojters navodi da je današnji napad izveden nakon nekoliko nedelja relativnog mira u Kabulu.

Centri za registraciju birača otvoreni su širom Avganstana u pripremi za dugo odlagane izbore koji su planirani za oktobar.

AP podseća da talibani i lokalni ogranak Islamske države u Avganistanu smatraju nelegitimnim vladu u Kabulu i izbore koje ona organizuje.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xx

22.04.2018 11:35

Americka vojska

ODGOVORITE
Name

Svedska

22.04.2018 12:22

Kakva bolan Islamska drzava,da je to prava Islamska drzava i da postoji udarili bi na cionisticki Izrael,to malo dije te ne kupuje,ta Islamska drzava to ti je cedo cionistickog Izraela kao Alkaida.

ODGOVORITE
Name

Re

22.04.2018 16:17

Svaki covek koji ima gram mozga zna da je Islamska drzava najveca podvala islamskom svetu za opravdavanje cionistickih namjera. Samo pogledaj proteste Palestinaca gde ubiji desetine Palestinaca i stotine tesko rane zarazenom municijom pravdajuci se nasiljem Palestinaca koja ironija a oduzeli im zemlju porusili kuce stavili u geto. I to je sve opravdanje toboznjim terorizmom koi su sami proizveli i podvalili naivnim arapima

Name

@Re

22.04.2018 17:06

Oba svjetska rata su zapoceli cionisti.