Мега низ Звезде - "+27" за 25 побједа заредом!

Још једна убедљива партија Звезде у којој је једина брига за Душана Алимпијевића повреда колена Огњена Добрића.  Мега немоћна, Звезда на +27 у дербију! Кошаркаши Црвене звезде остварили су други тријумф у Суперлиги Србије, пошто су убедљиво савладали Мега Бемакса са 91:64.  Без по муке: Звезда се играла с Мегом, одлични Јанковић и Фелдин - 27 разлике! Црвено-беле брине повреда Огњена Добрића.

Кошарка 22.04.2018 | 10:15
Мега низ Звезде - "+27" за 25 побједа заредом!
Први дерби у такмичењу био је то само на папиру због бројних кадровских проблема Меге, а ‘црвено-бели’ су питање победника решили већ у првих неколико минута.

Актуелни шампиони су направили серију 12:0 за двоцифрену предност, а онда тројкама стигли и до +20.

У тим тренуцима поентерски су предњачили Јанковић, Фелдин и Човић, док је Рочести са неколико изузетних потеза одушевио малобројну публику у хали ‘Александар Николић’. 

Од тог тренутка није било резултатске неизвесности – Звезда је додавала гас кад год је требало и рутински привела меч крају. 

Најефикаснији код Звезде били су Стефан Јанковић и Џејмс Фелдин са по 17 датих поена – први је имао 7 скокова, док је други постигао 5 тројки из 7 покушаја. Човић их је испратио са 15, а Лесор и Лазић су додали по 10. 

С друге стране, најбољи је био Битадзе са 16 поена, пет више од Марјановића. 

Звезда је сада прва са скором 2-0 и 206 постигнутих поена у уводним мечевима, док Мега има по победу и пораз.

Победа Црвене звезде мтс није долазила у питање ниједне секунде вечерас у хали "Александар Николић" пошто су играчи Душана Алимпијевића максимално озбиљно почели и завршили сусрет против Меге за другу победу у Суперлиги Србије.

Скоро савршеном партијом Јанковића (17 поена и 8 скокова) и "рафалном паљбом" нарочито Фелдина (17 поена, 5-7 за три), Звезда је потврдила да је апсолутни фаворит групе.

Била је то уједно и 25. узастопна победа Звезде над Мегом у последње четири године, а ова је свакако била једна од најубедљивијих пошто подмлађени састав Дејана Милојевића није успевао да парира ни у једном сегменту игре.

Већ у првих пет минута меча Звезда је отишла на двоцифрену предност коју је само градила, отишла у једном тренутку и на максималних "+32", да би Мега то до краја успела да смањи. Једини детаљ који ће забринути домаће јесте повреда Огњена Добрића који је коленом ударио у кук Милоша Копривице још у првој четвртини, због чега је уз помоћ саиграча напустио терен.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МЕГА 91:64 (27:10, 19:19, 22:13, 23:22)

Црвена звезда је била далеко расположенија у шуту за три поена и погодила их је 14, што је укупан број покушаја који је Мега "испалила" вечерас, с тим да су само два била успешна. Домаћи су имали и десет асистенција више (25-15), а нарочито доминантни били су у скоку где је однос био чак 44:31, што је била једина Мегина нада због лоше шутерске вечери.

У првом су "под обручима" наступали Омић (10 поена и 4 скока) и Јовановић (4 поена и 4 скока), док је у наставку битку с Битадзеом (16 поена, 7 скокова) и мање Самарџиским водио више Матијас Лесор, који није ни наступао у првом полувремену, али је успео да скупи 10 поена.

Душан Алимпијевић је у једном тренутку меча играо и са два "плеја", упарио би Човића и Рочестија, док је искусном Американцу често друштво правио и Алекса Раданов који је најлепшу акцију "првог плеја", када је кроз ноге протурио лопту Битадзеу, крунисао тројком из угла.

Рочести је вечерас више бринуо о разигравању саиграча (7 асистенција) док је мање гледао ка кошу (1/4), а бивши играчи ФМП-а су више шутирали и заједно погодили пет тројки.

У наредном колу Звезда игра против Борца у Чачку, док Мега дочекује Младост.

Наставља Црвена звезда силовито у Суперлиги Србије. После Младости у Пиониру се није најбоље провео ни Мега Бемакс који је поражен од тима Душана Алимпијевића с 91:64. Неће то бити утеха после неуспеха у АБА лиги, али свакако да Звезда делује освежено после промена у саставу и да постоји енергија да одиграју добро у српском шампионату.

Једина лоша вест може бити евентуална повреда Огњена Добрића који је напустио терен с болном гримасом после једног пада у другој четвртини. Видећемо колико је повреда ноге озбиљне природе. Подсетимо, због повреда ни вечерас нису играли Перо Антић и Немања Дангубић.

Најефикаснији код Звезде били су Стефан Јанковић и Џејмс Фелдин са по 17 датих поена.

Генерално, био је то меч у ком се није постављало питање да ли ће Звезда доћи до тријумфа. Врло убедљиво је играла Звезда и послала поруку да је ово такмичење схватила максимално озбиљно. И опет је стигла до веома убедљиве победе која је свакако пријала навијачима после оног мучења у финалној серији против Будућности.

Како ће утакмица да се развија могли смо да наслутимо већ после 10 минута игре. Звезда је почела силовито, као да јој онај меч против Младости у првом колу није био довољан да избаци све фрустрације из АБА лиге, него је и Мега то осетила на својој кожи па је на крају прве четвртине Звезда водила с 27:10 уз пет погођених тројки.

Негде на том таласу је тим црвено-белих наставио и касније, Човић је солидно распоређивао лопте саиграчима, Рочести је био такође расположен за игру па је имао и неке атрактивне потезе, а Јанковић и Фелдин су тројкама држали Звезду на убедљивој разлици против млађане Меге.

Јанковић је одиграо једну од бољих партија у дресу Звезде, на крају треће деонице имао је практично меч без промашаја са 17 датих поена и седам скокова.

Звезда стигла и до предности од преко 30 поена у последњој деоници тако да је приче о било каквој такмичарској неизвесности није било. Млади играчи Меге су подлегли притиску, па ни Дејан Милојевић није био задовољан издањем свог тима.

Душан Алимпијевић има чиме да буде задовољан. Са оваквом игром Звезда не би требало да има проблема са већином екипа у оваквој Суперлиги.

Било је ово баш рутински.

СУПЕРЛИГА: Црвена звезда - Мега Бемакс 91:64
Дворана Пионир

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести 3, Лазић 10, Омић 3, Јанковић 17, Фелдин 17, Кешељ 2, Човић 15п, 5ск, 6ас, Добрић, Јовановић 4, Давидовац 1, Лесор 10, Раданов 9

МЕГА БЕМАКС: Марјановић 11, Мишковић 6, Чарапић 6, Битадзе 16, Церовина, Мусић, Самарџиски 4, Фундић, Копривица 4, Лазић 9, Ашћерић 8

Резултати 2. кола Група А: 

Тамиш - Борац 69:86
/Смиљанић 17п - Стојадиновић 17п/

Младост - Златибор 76:82
/Малиџан 19п, 9ск, 5ас - Папић 18п/

Црвена звезда - Мега Бемакс 91:64

ТАБЕЛА: Звезда 2-0, Борац 2-0, Златибор 1-1,  Мега 1-1, Тамиш 0-2, Младост 0-2.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар