СЛС: Звезда наставила низ у Нишу - још два корака!

Звезда наставила сигурно да корача ка титули! Фудбалери Црвене звезде наставили сигурно да корачају ка титули у Суперлиги, пошто су у 32. колу савладали екипу Радничког у Нишу са 3:1.  Узбудљива утакмица виђена је на Чаиру и пета узастопна победа црвено-белих.  Шампионска звона одјекују јужном Србијом: Пешићева доминација у родном граду! После тријумфа над Радничким (3:1) црвено-белима потребне још две победе да овере титулу.

Фудбал 21.04.2018 | 21:10
СЛС: Звезда наставила низ у Нишу - још два корака!
Звезда је одиграла још један веома сигуран меч и на ‘Чаиру’ решила питање победника почетком другог полувремена.

‘Црвено-бели’ су трећи пут у сезони савладали Нишлије (4:0, 3:0), па су им сада потребна само два тријумфа да и математички обезбеде титулу.

Тренутно имају 12 бодова више и утакмицу више од Партизана, док је екипа из Ниша остала четврта са 28 бодова, колико има и трећепласирани Спартак. 

Утакмица у Нишу је почела великим притиском Црвене звезде и он је донео резултат гостима већ у седмом минуту – Бен је идеално извео корнер, Крстичић остао усамљен на петерцу и није му било тешко да проследи лопту у мрежу. 

Београдски клуб био је много бољи, створио неколико шанси, али је Бен два пута пропустио да повећа вођство, после чега се Раднички ослободио.

Запретиле су Нишлије преко Павкова у два наврата, потом је Пешићу на другој страни поништен гол због очигледног офсајда, да би у самом финишу првог дела Павков погодио за изједначење. Сачекао је на другој стативе убацивање Бабића и савладао Борјана.

Друго полувреме је почело нешто спортије, али је већ у 56. минуту гост поново дошао до предности – Мићић је у казненом простору вукао Пешића, судија Мајо Вујовић показао на белу тачку, а најбољи стрелац Суперлиге сигурно извео најстрожу казну.

Само четири минута касније на семафору је писало 1:3, пошто је Пешић идеално послужио Бена који коначно успева да постигне погодак. Могао је омалени нападач да се прослави на овој утакмици, промашио је неколико великих прилика, док су у наставку непрецизни били и Аџић и Јовичић.

Црвена звезда ове сезоне има три од три против Радничког из Ниша. После убедљивих 4:0 и 3:0, у другом колу плеј-офа црвено-бели су, ипак, морали да се намуче да би освојили три бода на Чаиру.

Раднички - Црвена звезда 1:3 (1:1).

После веома уједначеног првог полувремена, гости су по повратку са одмора додали гас и брзим головима обезбедили себи победу. Још само две у преосталих пет утакмица потребне су им да и теоретски освоје титулу.

Звезда је повела већ у 7. минуту, када је Ненад Крстичић искористио лошу реакцију одбране Радничког и после центаршута Бена из корнера "закуцао" лопту у мрежу. На 1:1 изједначио је нападач црвено-белих на позајмици у Радничком, Милан Павков, када је у 43. минуту искористио неспоразум Борјана и Бабића. 

Био је то 20. гол Павкова, тренутно другог стрелца Суперлиге, али му је убрзо рођени Нишлија, Александар Пешић, поново побегао на "плус четири". У 57. минуту Мајо Вујовић је досудио пенал над нападачем Црвене звезде, пошто га је после корнера рукама држао Душан Мићић, а управо је Пешић преузео одговорност и - био прецизан. Био је то његов пети гол у три утакмице против Радничког ове сезоне!

Само три минута касније, Ел Фарду Бен је коначно постигао погодак. После четири сјајне прилике, репрезентативац Комора успео је да се упише у стрелце. Пешић му је сјајно оставио лопту, а он био прецизан ударцем са 11 метара, чиме је ублажио бројне промашаје које је имао на Чаиру, пошто је после гола још једном имао сјајну шансу...

Црвена звезда ће прилику да дође на само корак од титуле имати у среду, када на Рајко Митић стадион долази Чукарички, док ће Раднички тргу за трећим местом, које води у квалификације за Лигу Европе, наставити у четвртак дуелом против Партизана у Београду.

У односу на претходни дуел са Партизаном (2:1), Владан Милојевић је оставио Немању Радоњића на клупи, док Славољуб Срнић није био у протоколу гостујућег тима, а њихова места на крилима од првог минута заузели су Лука Аџић и Лука Илић. И један и други оставили су одличан утисак.

Шампионска звона одјекују јужном Србијом! Ниш је архивиран, фудбалерима Црвене звезде потребне су још две победе и да математички овере 28.титулу шампиона Србије. Раднички је поготком Павкова запретио, али није могао да се одупре Зведином колективном пресингу и сјајној партији Александра Пешића. У другом колу плеј-офа: Раднички - Црвена звезда 1:3

Први стрелац Црвене звезде Александар Пешић је у родном граду разигравао саиграче попут мартинеле, поклањао зицере Бену, изнудио је пенал Мићића и на послетку затресао мрежу са креча. Био је  и реализатор и идеолог тима који је могао и морао раније да затвори дуел на Чаиру.

Нервираће се Владан Милојевић због пада у другом делу првог полувремена, али навијачи ће се сладити још једним добрим послом црвено-белих. Титула може да буде оверена већ за седам дана у Крушевцу.  Било је у игри Звезде и магичних момената, предњачио је у другом полувремену Лука Аџића са неколико акробатских покушаја. 

Принцип из вечитог дербија фудбалери Црвене звезде применили су у добром делу првог полувремена. Високим пресингом и агресијом на ивици фаула тим Владан Милојевић је ломио отпор и кичму кандидата за излазак у Европу. Није то био дерби кола Суперлиге, већ доминација у режији лидера. После гола Крстичића, Ел Фарду Бен је имао две колосалне прилике да угаси светло на Чаиру и стави потпис на још једну победу Црвене звезде.

Нападач са Коморских Острва је промашио што се не промашује, ушао у млин деконцентрације и лоших одлука и допринео да се фудбалери Радничког дигну. Свесни да немају много разлога да чекају ученици Драгана Антића су почели да играју фудбал тек средином првог полувремена. Узели су лопту, изашли више и почели да демонстрирају понос.

Утакмица високог ритма за српске прилика и са мало фаулова допринела је да публика у Нишу ужива. Посебно у тренуцима када је Раднички постао конкурентан ривал и почео центаршутевима са стране да храни првог стрелца тима Милана Павкова.

Није се посрећило високом нападачу у 20.минуту, али је то био доказ да Раднички може да се побије. Посебно, због чињенице да црвено-бели нису били истрајни у високом ритму. Оно што Владан Милојевић не воли, опет се поновило. Много простора дали су гости солидном домаћину. Раднички је чекао ,а Павков сачекао.

Играо се 43.минут када је из другог покушаја Сининиша Бабић центрирао у пет метара, одбрана Звезде је била статична. На другој стативи је био нападач Звезде на позајмици у Нишу Милан Павков и рутински убацио лопту у мрежу.

Утакмица је у том тренутку ресетована,  а рестетована је и игра Црвене звезде. Вероватно је грмео Владан Милојевић у свлачионици и јасно ставио до знања играчима да титула неће доћи сама по себи. Већ да једноставно морају да крену по титулу. После неколико полуприлика у 56.минуту Мићић је крајње неопорезно вукао Пешића. Видео је то Мајо Вујовић и окречио ситуацију.

Одличну партију први стрелац лиге је крунисао голом, а потом је петом проиграо Бена који је погодио и четврти зицер претворио у погодак.

Ту је био и крај свих надања Радничког. Могла је Звезда да да дође до убедљивијег тријумфа.

РАДНИЧКИ НИШ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:1)

/Павков 43 - Крстичић 7, Пешић 57пен, Бен 60/

Стадион: Чаир

Судија: Мајо Вујовић

РАДНИЧКИ НИШ: Живковић - Аксентијевић, Миладиновић, Симуновић, Субић - Петровић (од 73. Станисављевић), Мићић - Бабић, С. Стојановић, Мркић (од 66. Сл. Стојановић) - Павков. Тренер: Драган Антић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић - Јовичић, Крстичић, Л. Илић (од 67. Милић), Бен (од 85. Савић), Аџић (од 80. МИлијаш) - Пешић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар