SLS: Zvezda nastavila niz u Nišu - još dva koraka!

Zvezda nastavila sigurno da korača ka tituli! Fudbaleri Crvene zvezde nastavili sigurno da koračaju ka tituli u Superligi, pošto su u 32. kolu savladali ekipu Radničkog u Nišu sa 3:1.  Uzbudljiva utakmica viđena je na Čairu i peta uzastopna pobeda crveno-belih.  Šampionska zvona odjekuju južnom Srbijom: Pešićeva dominacija u rodnom gradu! Posle trijumfa nad Radničkim (3:1) crveno-belima potrebne još dve pobede da overe titulu.

Fudbal 21.04.2018 | 21:10
SLS: Zvezda nastavila niz u Nišu - još dva koraka!
Zvezda je odigrala još jedan veoma siguran meč i na ‘Čairu’ rešila pitanje pobednika početkom drugog poluvremena.

‘Crveno-beli’ su treći put u sezoni savladali Nišlije (4:0, 3:0), pa su im sada potrebna samo dva trijumfa da i matematički obezbede titulu.

Trenutno imaju 12 bodova više i utakmicu više od Partizana, dok je ekipa iz Niša ostala četvrta sa 28 bodova, koliko ima i trećeplasirani Spartak. 

Utakmica u Nišu je počela velikim pritiskom Crvene zvezde i on je doneo rezultat gostima već u sedmom minutu – Ben je idealno izveo korner, Krstičić ostao usamljen na petercu i nije mu bilo teško da prosledi loptu u mrežu. 

Beogradski klub bio je mnogo bolji, stvorio nekoliko šansi, ali je Ben dva puta propustio da poveća vođstvo, posle čega se Radnički oslobodio.

Zapretile su Nišlije preko Pavkova u dva navrata, potom je Pešiću na drugoj strani poništen gol zbog očiglednog ofsajda, da bi u samom finišu prvog dela Pavkov pogodio za izjednačenje. Sačekao je na drugoj stative ubacivanje Babića i savladao Borjana.

Drugo poluvreme je počelo nešto sportije, ali je već u 56. minutu gost ponovo došao do prednosti – Mićić je u kaznenom prostoru vukao Pešića, sudija Majo Vujović pokazao na belu tačku, a najbolji strelac Superlige sigurno izveo najstrožu kaznu.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:3, pošto je Pešić idealno poslužio Bena koji konačno uspeva da postigne pogodak. Mogao je omaleni napadač da se proslavi na ovoj utakmici, promašio je nekoliko velikih prilika, dok su u nastavku neprecizni bili i Adžić i Jovičić.

Crvena zvezda ove sezone ima tri od tri protiv Radničkog iz Niša. Posle ubedljivih 4:0 i 3:0, u drugom kolu plej-ofa crveno-beli su, ipak, morali da se namuče da bi osvojili tri boda na Čairu.

Radnički - Crvena zvezda 1:3 (1:1).

Posle veoma ujednačenog prvog poluvremena, gosti su po povratku sa odmora dodali gas i brzim golovima obezbedili sebi pobedu. Još samo dve u preostalih pet utakmica potrebne su im da i teoretski osvoje titulu.

Zvezda je povela već u 7. minutu, kada je Nenad Krstičić iskoristio lošu reakciju odbrane Radničkog i posle centaršuta Bena iz kornera "zakucao" loptu u mrežu. Na 1:1 izjednačio je napadač crveno-belih na pozajmici u Radničkom, Milan Pavkov, kada je u 43. minutu iskoristio nesporazum Borjana i Babića. 

Bio je to 20. gol Pavkova, trenutno drugog strelca Superlige, ali mu je ubrzo rođeni Nišlija, Aleksandar Pešić, ponovo pobegao na "plus četiri". U 57. minutu Majo Vujović je dosudio penal nad napadačem Crvene zvezde, pošto ga je posle kornera rukama držao Dušan Mićić, a upravo je Pešić preuzeo odgovornost i - bio precizan. Bio je to njegov peti gol u tri utakmice protiv Radničkog ove sezone!

Samo tri minuta kasnije, El Fardu Ben je konačno postigao pogodak. Posle četiri sjajne prilike, reprezentativac Komora uspeo je da se upiše u strelce. Pešić mu je sjajno ostavio loptu, a on bio precizan udarcem sa 11 metara, čime je ublažio brojne promašaje koje je imao na Čairu, pošto je posle gola još jednom imao sjajnu šansu...

Crvena zvezda će priliku da dođe na samo korak od titule imati u sredu, kada na Rajko Mitić stadion dolazi Čukarički, dok će Radnički trgu za trećim mestom, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, nastaviti u četvrtak duelom protiv Partizana u Beogradu.

U odnosu na prethodni duel sa Partizanom (2:1), Vladan Milojević je ostavio Nemanju Radonjića na klupi, dok Slavoljub Srnić nije bio u protokolu gostujućeg tima, a njihova mesta na krilima od prvog minuta zauzeli su Luka Adžić i Luka Ilić. I jedan i drugi ostavili su odličan utisak.

Šampionska zvona odjekuju južnom Srbijom! Niš je arhiviran, fudbalerima Crvene zvezde potrebne su još dve pobede i da matematički overe 28.titulu šampiona Srbije. Radnički je pogotkom Pavkova zapretio, ali nije mogao da se odupre Zvedinom kolektivnom presingu i sjajnoj partiji Aleksandra Pešića. U drugom kolu plej-ofa: Radnički - Crvena zvezda 1:3

Prvi strelac Crvene zvezde Aleksandar Pešić je u rodnom gradu razigravao saigrače poput martinele, poklanjao zicere Benu, iznudio je penal Mićića i na posletku zatresao mrežu sa kreča. Bio je  i realizator i ideolog tima koji je mogao i morao ranije da zatvori duel na Čairu.

Nerviraće se Vladan Milojević zbog pada u drugom delu prvog poluvremena, ali navijači će se sladiti još jednim dobrim poslom crveno-belih. Titula može da bude overena već za sedam dana u Kruševcu.  Bilo je u igri Zvezde i magičnih momenata, prednjačio je u drugom poluvremenu Luka Adžića sa nekoliko akrobatskih pokušaja. 

Princip iz večitog derbija fudbaleri Crvene zvezde primenili su u dobrom delu prvog poluvremena. Visokim presingom i agresijom na ivici faula tim Vladan Milojević je lomio otpor i kičmu kandidata za izlazak u Evropu. Nije to bio derbi kola Superlige, već dominacija u režiji lidera. Posle gola Krstičića, El Fardu Ben je imao dve kolosalne prilike da ugasi svetlo na Čairu i stavi potpis na još jednu pobedu Crvene zvezde.

Napadač sa Komorskih Ostrva je promašio što se ne promašuje, ušao u mlin dekoncentracije i loših odluka i doprineo da se fudbaleri Radničkog dignu. Svesni da nemaju mnogo razloga da čekaju učenici Dragana Antića su počeli da igraju fudbal tek sredinom prvog poluvremena. Uzeli su loptu, izašli više i počeli da demonstriraju ponos.

Utakmica visokog ritma za srpske prilika i sa malo faulova doprinela je da publika u Nišu uživa. Posebno u trenucima kada je Radnički postao konkurentan rival i počeo centaršutevima sa strane da hrani prvog strelca tima Milana Pavkova.

Nije se posrećilo visokom napadaču u 20.minutu, ali je to bio dokaz da Radnički može da se pobije. Posebno, zbog činjenice da crveno-beli nisu bili istrajni u visokom ritmu. Ono što Vladan Milojević ne voli, opet se ponovilo. Mnogo prostora dali su gosti solidnom domaćinu. Radnički je čekao ,a Pavkov sačekao.

Igrao se 43.minut kada je iz drugog pokušaja Sininiša Babić centrirao u pet metara, odbrana Zvezde je bila statična. Na drugoj stativi je bio napadač Zvezde na pozajmici u Nišu Milan Pavkov i rutinski ubacio loptu u mrežu.

Utakmica je u tom trenutku resetovana,  a restetovana je i igra Crvene zvezde. Verovatno je grmeo Vladan Milojević u svlačionici i jasno stavio do znanja igračima da titula neće doći sama po sebi. Već da jednostavno moraju da krenu po titulu. Posle nekoliko poluprilika u 56.minutu Mićić je krajnje neoporezno vukao Pešića. Video je to Majo Vujović i okrečio situaciju.

Odličnu partiju prvi strelac lige je krunisao golom, a potom je petom proigrao Bena koji je pogodio i četvrti zicer pretvorio u pogodak.

Tu je bio i kraj svih nadanja Radničkog. Mogla je Zvezda da da dođe do ubedljivijeg trijumfa.

RADNIČKI NIŠ - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:1)

/Pavkov 43 - Krstičić 7, Pešić 57pen, Ben 60/

Stadion: Čair

Sudija: Majo Vujović

RADNIČKI NIŠ: Živković - Aksentijević, Miladinović, Simunović, Subić - Petrović (od 73. Stanisavljević), Mićić - Babić, S. Stojanović, Mrkić (od 66. Sl. Stojanović) - Pavkov. Trener: Dragan Antić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić, L. Ilić (od 67. Milić), Ben (od 85. Savić), Adžić (od 80. MIlijaš) - Pešić.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar