ПЛ БиХ: Зрињски добио Радник, Жељо изгубио од Крупе!

Борцу бод у Зеници, опстанак сасвим близу! Фудбалери Борца испустили вођство против Челика, али на крају стигли до важног бода у борби за опстанак. Жељезничар заустављен у Крупи! Фудбалери Крупе нанијели тежак пораз Жељезничару, који би га могао коштати чак и титуле. Бекрић за преокрет, Зрињски ближе титули! Фудбалери Зрињског поготком Бекрића у финишу утакмице савладали Радник 2:1 и освојили важне бодове у борби за титулу.  

Фудбал 21.04.2018 | 21:00
ПЛ БиХ: Зрињски добио Радник, Жељо изгубио од Крупе!
Радник је повео, одиграо добру утакмицу, али није искористио све своје шансе и гости из Зрињског однијели су сав плијен.

Зрињски је на вријеме одговорио на погодак домаћих, а потом са играчем више,, након искључења Радовића, стигао до побједе 2:1 и велика три бода.

Управо толико “племићи” су одмакли Жељезничару, који тренутно губи у Крупи, а у сљедећем колу играће се њихов међусобни дуел, који би могао да одлучи освајача шампионске титуле.

Прва озбиљнија прилика била је пред голом Радника, играо се 18. минут када је Билбија центрирао, а Јовић у трку главом шутирао у Лучића.

Само двије минуте касније Радник је стигао до вођства. Након интервенције одбране Зрињског Ђурић је одлично захватио лопту на 30-ак метара и послао лопту у доњи десни угао голмана Пирића.

Само минут касније Радник је имао прилику да дуплира предност, али је Срећковић погодио пречку.

Нешто касније видјели смо и добар продор Бешировића који је пао у шеснаестерцу,  међутим није било пенала.

Фудбалер Зрињског успјели су у финишу првог полувремена да преузму иницијативу, а у 37. минуту и да стигну до поготка.

Штопер гостију Јаковљевић главом је изједначио на 1:1 послије корнера, а свој други гол у сезони није прослављао, јер га је постигао свом бившем тиму.

У 60. минуту нови корнер за Зрињски, али Бенцун је шутирао главом поред гола, а пет минута касније Тодоровић је био у доброј прилици након центаршута са десне стране, чинило се да има доста времена да упути ударац, али није добро захватио лопту.

Након оправданог искључења Радовића због другог жутог картона, Зрињски је кренуо у офанзиву, прво је Баришић у 72. Шутирао поред гола, а Билбија је у 81. Имао одличну прилику послије корнера. Са пет метара шутирао је, а Лучић брани на гол-линији.

Двије минуте касније нови корнер и нова гужва у шеснаестерцу, а Раднике је имао среће јер се лопта послије лосе интервенције Лучића одбила од главе Билбије преко гола.

И онда погодак Зрињског за преокрет. Гол вриједан три бода постигао је Бекрић.

У посљедњим тренуцима меча, Радник је могао до изједначења, али Мартиновић шутира у голмана. Двије минуте прије краја Бешировић је избјегао офсајд замку и нашао се иза комплетне одбране Зрињског, међутим, шутира из окрета поред гола.

Зрињски је овом побједом направио одличну увертиру за дерби против Жељезничара којии се сљедећег викенда игра на Грбавици.

Жељезничар заустављен у Крупи! Фудбалери Крупе нанијели тежак пораз Жељезничару, који би га могао коштати чак и титуле.

Прије два финална меча Купа БиХ која ће играти у мају, ова два тима одиграла су меч шестог кола Лиге за шампиона, а Крупа је на свом терену савладала Жељезничар резултатом 2:0.

Екипа Слободана Старчевића која није уписала побједу у посљедњих седам првенствених мечева, одиграла је добар  меч и уписала три бода против Жељезничара који се надао да би тријумфом у Крупи на Врбасу могао да остане изједначен са Зрињским на врху табеле.

Умјесто тога доживјели су пораз и сада заостају три бода за Зрињским који је нешто раније савладао Радник у Бијељини.

Жељезничар је први озбиљно запријетио, а Никодијевић је у 21. Минуту са гол-линије избио лопту, и то уз помоћ пречке. Десни бек већ се усталио са оваквим интервенцијама, у сриједу је на исти начин спасио свој гол на мечу полуфинала Купа БиХ против Звијезде 09.

Крупа је повела у 31. Минуту, а стријелац је био Фајић послије асистенције Миросављевића.

Могла је Крупа до вођства и минут раније, када је Марјановић био сам пред Кјосевским, али је голман Жељезничара одбранио његов ударац.

Жељезничар је имао инцијативу, али није успјевао да пробије бедем домаћих, тек Мехремић је имао једну прилику прије одласка на одмор, али је шутирао поред гола.

Ни у наставку гости нису имали много идеја у нападу, а грешку Врањеша Крупа је сирово казнила. Балабановић је асистирао за Марјановића који је погодио за 2:0.

Иницијатива Жељезничара била је поптуно јалова, о чему говори податак да је тек у 88. Минуту Жељезничар запријетио голу Кутића, када је Благојевић погодио пречку.

Дисциплинованом игром Крупа је сачувала свој гол  и стигла до побједе којом је поручила Сарајлијама да ће се у финалу Купа БиХ водити велика битка за трофеј.

ПЛБИХ, шесто коло:

Лига за шампиона

Субота

Радник - Зрињски 1:2 (1:1)
/Ђурић 20 – Јаковиљевић 37, Бекрић 85/

Крупа - Жељезничар 2:0 (1:0)
/Фајић 31, Марјановић 58/

Недјеља

Сарајево - Широки Бријег (17.00)

ТАБЕЛА: Зрињски 62, Жељезничар 59, Широки Бријег (-1) 49, Сарајево (-1) 44, Крупа 40, Радник (+1) 38

Борцу бод у Зеници, опстанак сасвим близу! Фудбалери Борца испустили вођство против Челика, али на крају стигли до важног бода у борби за опстанак.

Дерби Лиге за опстанак између Челика и Борца завршен ремијем 1:1, којим много задовољнији могу да буду Бањалучани.

Борац је тако четири кола прије краја задржао седам бодова предности над Челиком, који је сада много ближе испадању у нижи ранг.

Челик није успио да на Билином пољу пред најмање 6.000 људи стигне до побједе којом би потпуно закомпликовао ситуацију на дну премијерлигашке табеле.

Почело је непрецизним покушајем Николића, потом је Кунић узвратио ударцем поред гола на другој страни, а најбољу шансу имао је Нигеријац Околи који је у 28. минуту са пет метара шутирао поред гола Вуклиша.

Голман Борца умало да буде савладан у 44. минуту и то лобом са 40 метара, али је некако успио да одбрани лукави покушај Шишића.

Права узбуђења виђена су у првој полувини другог полувремена, на несрећу по домаћу публику затресла се мрежа њиховог гола.

Кунић је погодио у 54. минуту за вођство Борца и додатно самопоуздање.

Ипак, предност Бањалучана трајала је само десет минута. Николић је изједначио на 1:1 и вратиои наду Челика да може до важне побједе.

Проблем за домаће направио је Салчиновић који је искључен због оштрог старта, али упркос томе Зеничани су нападали.

Анђушић је у 68. Минуту пропустио добру прилику, а потом и Околи, међутим резултат се није мијењао.

Борац је у финишу имао и прилику за тријумф, међутим стријелац за црвено-плаве Петар Кунић, овог пута промашио је са неколико метара.

Лига за опстанак

Челик - Борац 1:1 (0:0)
/Николић 64 – Кунић 54/

Витез - Младост 1:2 (1:2)
/Ивчић 8 – Мујагић 23, Мишић 32/

Недјеља

Слобода - ГОШК (17.00)

ТАБЕЛА: Младост 39, Борац 32, Слобода (-1) 30, ГОШК (-1) 30, Челик 25, Витез 9.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар