PL BiH: Zrinjski dobio Radnik, Željo izgubio od Krupe!

Borcu bod u Zenici, opstanak sasvim blizu! Fudbaleri Borca ispustili vođstvo protiv Čelika, ali na kraju stigli do važnog boda u borbi za opstanak. Željezničar zaustavljen u Krupi! Fudbaleri Krupe nanijeli težak poraz Željezničaru, koji bi ga mogao koštati čak i titule. Bekrić za preokret, Zrinjski bliže tituli! Fudbaleri Zrinjskog pogotkom Bekrića u finišu utakmice savladali Radnik 2:1 i osvojili važne bodove u borbi za titulu.  

Fudbal 21.04.2018 | 21:00
PL BiH: Zrinjski dobio Radnik, Željo izgubio od Krupe!
Radnik je poveo, odigrao dobru utakmicu, ali nije iskoristio sve svoje šanse i gosti iz Zrinjskog odnijeli su sav plijen.

Zrinjski je na vrijeme odgovorio na pogodak domaćih, a potom sa igračem više,, nakon isključenja Radovića, stigao do pobjede 2:1 i velika tri boda.

Upravo toliko “plemići” su odmakli Željezničaru, koji trenutno gubi u Krupi, a u sljedećem kolu igraće se njihov međusobni duel, koji bi mogao da odluči osvajača šampionske titule.

Prva ozbiljnija prilika bila je pred golom Radnika, igrao se 18. minut kada je Bilbija centrirao, a Jović u trku glavom šutirao u Lučića.

Samo dvije minute kasnije Radnik je stigao do vođstva. Nakon intervencije odbrane Zrinjskog Đurić je odlično zahvatio loptu na 30-ak metara i poslao loptu u donji desni ugao golmana Pirića.

Samo minut kasnije Radnik je imao priliku da duplira prednost, ali je Srećković pogodio prečku.

Nešto kasnije vidjeli smo i dobar prodor Beširovića koji je pao u šesnaestercu,  međutim nije bilo penala.

Fudbaler Zrinjskog uspjeli su u finišu prvog poluvremena da preuzmu inicijativu, a u 37. minutu i da stignu do pogotka.

Štoper gostiju Jakovljević glavom je izjednačio na 1:1 poslije kornera, a svoj drugi gol u sezoni nije proslavljao, jer ga je postigao svom bivšem timu.

U 60. minutu novi korner za Zrinjski, ali Bencun je šutirao glavom pored gola, a pet minuta kasnije Todorović je bio u dobroj prilici nakon centaršuta sa desne strane, činilo se da ima dosta vremena da uputi udarac, ali nije dobro zahvatio loptu.

Nakon opravdanog isključenja Radovića zbog drugog žutog kartona, Zrinjski je krenuo u ofanzivu, prvo je Barišić u 72. Šutirao pored gola, a Bilbija je u 81. Imao odličnu priliku poslije kornera. Sa pet metara šutirao je, a Lučić brani na gol-liniji.

Dvije minute kasnije novi korner i nova gužva u šesnaestercu, a Radnike je imao sreće jer se lopta poslije lose intervencije Lučića odbila od glave Bilbije preko gola.

I onda pogodak Zrinjskog za preokret. Gol vrijedan tri boda postigao je Bekrić.

U posljednjim trenucima meča, Radnik je mogao do izjednačenja, ali Martinović šutira u golmana. Dvije minute prije kraja Beširović je izbjegao ofsajd zamku i našao se iza kompletne odbrane Zrinjskog, međutim, šutira iz okreta pored gola.

Zrinjski je ovom pobjedom napravio odličnu uvertiru za derbi protiv Željezničara kojii se sljedećeg vikenda igra na Grbavici.

Željezničar zaustavljen u Krupi! Fudbaleri Krupe nanijeli težak poraz Željezničaru, koji bi ga mogao koštati čak i titule.

Prije dva finalna meča Kupa BiH koja će igrati u maju, ova dva tima odigrala su meč šestog kola Lige za šampiona, a Krupa je na svom terenu savladala Željezničar rezultatom 2:0.

Ekipa Slobodana Starčevića koja nije upisala pobjedu u posljednjih sedam prvenstvenih mečeva, odigrala je dobar  meč i upisala tri boda protiv Željezničara koji se nadao da bi trijumfom u Krupi na Vrbasu mogao da ostane izjednačen sa Zrinjskim na vrhu tabele.

Umjesto toga doživjeli su poraz i sada zaostaju tri boda za Zrinjskim koji je nešto ranije savladao Radnik u Bijeljini.

Željezničar je prvi ozbiljno zaprijetio, a Nikodijević je u 21. Minutu sa gol-linije izbio loptu, i to uz pomoć prečke. Desni bek već se ustalio sa ovakvim intervencijama, u srijedu je na isti način spasio svoj gol na meču polufinala Kupa BiH protiv Zvijezde 09.

Krupa je povela u 31. Minutu, a strijelac je bio Fajić poslije asistencije Mirosavljevića.

Mogla je Krupa do vođstva i minut ranije, kada je Marjanović bio sam pred Kjosevskim, ali je golman Željezničara odbranio njegov udarac.

Željezničar je imao incijativu, ali nije uspjevao da probije bedem domaćih, tek Mehremić je imao jednu priliku prije odlaska na odmor, ali je šutirao pored gola.

Ni u nastavku gosti nisu imali mnogo ideja u napadu, a grešku Vranješa Krupa je sirovo kaznila. Balabanović je asistirao za Marjanovića koji je pogodio za 2:0.

Inicijativa Željezničara bila je poptuno jalova, o čemu govori podatak da je tek u 88. Minutu Željezničar zaprijetio golu Kutića, kada je Blagojević pogodio prečku.

Disciplinovanom igrom Krupa je sačuvala svoj gol  i stigla do pobjede kojom je poručila Sarajlijama da će se u finalu Kupa BiH voditi velika bitka za trofej.

PLBIH, šesto kolo:

Liga za šampiona

Subota

Radnik - Zrinjski 1:2 (1:1)
/Đurić 20 – Jakoviljević 37, Bekrić 85/

Krupa - Željezničar 2:0 (1:0)
/Fajić 31, Marjanović 58/

Nedjelja

Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

TABELA: Zrinjski 62, Željezničar 59, Široki Brijeg (-1) 49, Sarajevo (-1) 44, Krupa 40, Radnik (+1) 38

Borcu bod u Zenici, opstanak sasvim blizu! Fudbaleri Borca ispustili vođstvo protiv Čelika, ali na kraju stigli do važnog boda u borbi za opstanak.

Derbi Lige za opstanak između Čelika i Borca završen remijem 1:1, kojim mnogo zadovoljniji mogu da budu Banjalučani.

Borac je tako četiri kola prije kraja zadržao sedam bodova prednosti nad Čelikom, koji je sada mnogo bliže ispadanju u niži rang.

Čelik nije uspio da na Bilinom polju pred najmanje 6.000 ljudi stigne do pobjede kojom bi potpuno zakomplikovao situaciju na dnu premijerligaške tabele.

Počelo je nepreciznim pokušajem Nikolića, potom je Kunić uzvratio udarcem pored gola na drugoj strani, a najbolju šansu imao je Nigerijac Okoli koji je u 28. minutu sa pet metara šutirao pored gola Vukliša.

Golman Borca umalo da bude savladan u 44. minutu i to lobom sa 40 metara, ali je nekako uspio da odbrani lukavi pokušaj Šišića.

Prava uzbuđenja viđena su u prvoj poluvini drugog poluvremena, na nesreću po domaću publiku zatresla se mreža njihovog gola.

Kunić je pogodio u 54. minutu za vođstvo Borca i dodatno samopouzdanje.

Ipak, prednost Banjalučana trajala je samo deset minuta. Nikolić je izjednačio na 1:1 i vratioi nadu Čelika da može do važne pobjede.

Problem za domaće napravio je Salčinović koji je isključen zbog oštrog starta, ali uprkos tome Zeničani su napadali.

Anđušić je u 68. Minutu propustio dobru priliku, a potom i Okoli, međutim rezultat se nije mijenjao.

Borac je u finišu imao i priliku za trijumf, međutim strijelac za crveno-plave Petar Kunić, ovog puta promašio je sa nekoliko metara.

Liga za opstanak

Čelik - Borac 1:1 (0:0)
/Nikolić 64 – Kunić 54/

Vitez - Mladost 1:2 (1:2)
/Ivčić 8 – Mujagić 23, Mišić 32/

Nedjelja

Sloboda - GOŠK (17.00)

TABELA: Mladost 39, Borac 32, Sloboda (-1) 30, GOŠK (-1) 30, Čelik 25, Vitez 9.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar