Неонацисти славе рођендан Хитлера

Неколико стотина неонациста окупило се у немачком граду Острицу, на крајњем истоку те земље, како би обележили рођендан Адолфа Хитлера, јавља АП.

Свијет 21.04.2018 | 17:00
Неонацисти славе рођендан Хитлера
Ухапшен је, како наводи агенција, младић (31) који је салутирао Хитлеру, што је у Немачкој законом забрањено. Полиција је на терену и прегледа све особе у близини манифестације.

Немачке власти нису успеле да спрече одржавање манифестације, јер се одржава на приватном поседу, али су успеле да забране продају алкохола, као и конзумирање на самој манифестацији.

Дводневна манифестација названа је "Штит и мач", а изложена је и разна ултрадесничарска роба у виду мајица, тенкова играчака, постера, итд., наводи агенција.

Мештани Острица са друге стране организовали су фестивал мира на градској пијаци, а тамошњи медији јављају да се на том скупу појавило више од 1.000 људи у петак.

За данас је заказана бициклистичка вожња као протест против дводневне манифестације посвећене рођендану Адолфа Хитлера.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

И

21.04.2018 15:52

Казу нема ФАСИСТА !!! Страсно куда Њемацка опет креце. Јел има неко, да их макар опомене !!! Хало СВЈЕТСКЕ СИЛЕ, јел неко код куце да реагује НА ОВО ЗЛО. Прогласите га јос само за светца. Западна демократија до гусе и цао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку

21.04.2018 17:53

Повампирени фасисти парадирају, стоп еу.

Name

Милорад Новоматиц Додик

21.04.2018 16:11

Слави ли и Милорад Додик? Додик је у талу са Аустријским Фашистима из Новоматица,перу новац преко Републике Српске. Јел га позвао Штрахе да дође на прославу са својом Цесном,оном истом са којом је довозио прљави новац из Беча у Бањалуку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

21.04.2018 17:12

Погледајте на Yоутубе документарце,Највеца прица из цетири дјела,па документарац,преваранти из Брисела и јос доста тих документараца,схватицете ко је био Хитлер а ко су кривци и ко је запоцео оба свјетска рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:сведска

21.04.2018 21:26

Први свјетски је закувала краљица мајка, а други свјетски тако сто су енглески и америцки бизнисмени навукли Хицу на танак лед...

Name

Јел

22.04.2018 05:58

то се Нијемци спремају да плате ратну остету дрзавама Европе. Бице проблема листа је велика..

ОДГОВОРИТЕ