Neonacisti slave rođendan Hitlera

Nekoliko stotina neonacista okupilo se u nemačkom gradu Ostricu, na krajnjem istoku te zemlje, kako bi obeležili rođendan Adolfa Hitlera, javlja AP.

Svijet 21.04.2018 | 17:00
Neonacisti slave rođendan Hitlera
Uhapšen je, kako navodi agencija, mladić (31) koji je salutirao Hitleru, što je u Nemačkoj zakonom zabranjeno. Policija je na terenu i pregleda sve osobe u blizini manifestacije.

Nemačke vlasti nisu uspele da spreče održavanje manifestacije, jer se održava na privatnom posedu, ali su uspele da zabrane prodaju alkohola, kao i konzumiranje na samoj manifestaciji.

Dvodnevna manifestacija nazvana je "Štit i mač", a izložena je i razna ultradesničarska roba u vidu majica, tenkova igračaka, postera, itd., navodi agencija.

Meštani Ostrica sa druge strane organizovali su festival mira na gradskoj pijaci, a tamošnji mediji javljaju da se na tom skupu pojavilo više od 1.000 ljudi u petak.

Za danas je zakazana biciklistička vožnja kao protest protiv dvodnevne manifestacije posvećene rođendanu Adolfa Hitlera.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

I

21.04.2018 15:52

Kazu nema FASISTA !!! Strasno kuda Njemacka opet krece. Jel ima neko, da ih makar opomene !!! Halo SVJETSKE SILE, jel neko kod kuce da reaguje NA OVO ZLO. Proglasite ga jos samo za svetca. Zapadna demokratija do guse i cao.

ODGOVORITE
Name

Kuku

21.04.2018 17:53

Povampireni fasisti paradiraju, stop eu.

Name

Milorad Novomatic Dodik

21.04.2018 16:11

Slavi li i Milorad Dodik? Dodik je u talu sa Austrijskim Fašistima iz Novomatica,peru novac preko Republike Srpske. Jel ga pozvao Štrahe da dođe na proslavu sa svojom Cesnom,onom istom sa kojom je dovozio prljavi novac iz Beča u Banjaluku?

ODGOVORITE
Name

Svedska

21.04.2018 17:12

Pogledajte na Youtube dokumentarce,Najveca prica iz cetiri djela,pa dokumentarac,prevaranti iz Brisela i jos dosta tih dokumentaraca,shvaticete ko je bio Hitler a ko su krivci i ko je zapoceo oba svjetska rata.

ODGOVORITE
Name

Re:svedska

21.04.2018 21:26

Prvi svjetski je zakuvala kraljica majka, a drugi svjetski tako sto su engleski i americki biznismeni navukli Hicu na tanak led...

Name

Jel

22.04.2018 05:58

to se Nijemci spremaju da plate ratnu ostetu drzavama Evrope. Bice problema lista je velika..

ODGOVORITE