''Бразилизација'' Шахтјора - 10. чин!

Мали из Коринтијанса изабрао Шахтјор пре Арсенала и Наполија! Мајкон купљен за 7. 000. 000 евра.

Фудбал 24.04.2018 | 09:00
''Бразилизација'' Шахтјора - 10. чин!
Иако је деловало да ће ратни вихор учинити своје и спречити даљу „бразилизацију“ клуба, Шахтјор наставља да увози играче из најфудбалскије земље света. Централни везни Мајкон де Андраде Барберан (21) нови је фудбалер украјинског шампиона, који у актуелном кадру већ има деветорицу Бразилаца.

Рудари су и на овом примеру показали како се послује, за релативно мали новац довели су играча који је био један од најстандарднијих у шампионској сезони Коринтијанса. Плаћен је „само“ 7.000.000 евра (плус бонуси), а Шахтјору ће се придружити по оконачњу Првенства света, пошто ће дотад играти за тим из Сау Паула.

Реализацијом овог трансфера Шахтјор је показао да је и даље и те како утицајан фактор у европском фудбалу и да његова скаутинг служба на подручју Јужне Америке функционише као подмазана. Људи који годинама раде за председника Рината Ахметова успели су да убеде Мајкона и његове заступнике да ће бољу каријеру направити ако му Украјина буде прва дестинација на Старом континенту, иако су за њега озбиљан интерес показали Арсенал и Наполи.

Посебно је интересантна чијеница да је левоногог везисту - који може да покрива и место задњег везног и да буде организатор игре - Шахтјор уграбио пре Наполија и тако му после удараца у Лиги шампиона (прошли групу са дупло више бодова) задао још један на пословном плану. Италијани су ову битку изгубили, мораће да се окрену другом решењу, највероватније у виду Уругвајца Лукаса Тореире (22) из Сампдорије.

Погледајте како игра Мајкон...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар