''Brazilizacija'' Šahtjora - 10. čin!

Mali iz Korintijansa izabrao Šahtjor pre Arsenala i Napolija! Majkon kupljen za 7. 000. 000 evra.

Fudbal 24.04.2018 | 09:00
''Brazilizacija'' Šahtjora - 10. čin!
Iako je delovalo da će ratni vihor učiniti svoje i sprečiti dalju „brazilizaciju“ kluba, Šahtjor nastavlja da uvozi igrače iz najfudbalskije zemlje sveta. Centralni vezni Majkon de Andrade Barberan (21) novi je fudbaler ukrajinskog šampiona, koji u aktuelnom kadru već ima devetoricu Brazilaca.

Rudari su i na ovom primeru pokazali kako se posluje, za relativno mali novac doveli su igrača koji je bio jedan od najstandardnijih u šampionskoj sezoni Korintijansa. Plaćen je „samo“ 7.000.000 evra (plus bonusi), a Šahtjoru će se pridružiti po okonačnju Prvenstva sveta, pošto će dotad igrati za tim iz Sau Paula.

Realizacijom ovog transfera Šahtjor je pokazao da je i dalje i te kako uticajan faktor u evropskom fudbalu i da njegova skauting služba na području Južne Amerike funkcioniše kao podmazana. Ljudi koji godinama rade za predsednika Rinata Ahmetova uspeli su da ubede Majkona i njegove zastupnike da će bolju karijeru napraviti ako mu Ukrajina bude prva destinacija na Starom kontinentu, iako su za njega ozbiljan interes pokazali Arsenal i Napoli.

Posebno je interesantna čijenica da je levonogog vezistu - koji može da pokriva i mesto zadnjeg veznog i da bude organizator igre - Šahtjor ugrabio pre Napolija i tako mu posle udaraca u Ligi šampiona (prošli grupu sa duplo više bodova) zadao još jedan na poslovnom planu. Italijani su ovu bitku izgubili, moraće da se okrenu drugom rešenju, najverovatnije u vidu Urugvajca Lukasa Toreire (22) iz Sampdorije.

Pogledajte kako igra Majkon...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar