За обилазак Венеције ускоро ћемо плаћати карту?

Туристи опседају град на води. Венеција већ годинама муку мучи са претрпаношћу, али постоје неке назнаке да би то могло да се промени, али предложене промене сигурно неће одушевити туристе.

Путовања 21.04.2018 | 12:39
За обилазак Венеције ускоро ћемо плаћати карту?
Градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро, као једну од главних тачака свог програма приликом избора на функцију, истакао је смањење броја туриста у граду.

"Градоначелник би требало да има прилику да 'затвори' град за нове посетиоце приликом великих гужви. Неколико идеја већ је предложено влади, надам се да ће коначно помоћи Венецији", изјавио је недавно први човек града.

Ова изјава дошла је након ускршњег викенда, након што су двојица пијаних туриста из Швајцарске ухваћена за време купања без одеће у фонтани близу моста Ријалто.

На сам Ускрс град је посетило око 125.000 људи, а на Ускршњи понедељак 25.000 мање, што је једноставно - неодрживо.

Бруњаро је предложио и да улазак у град почне додатно да се наплаћује, тј. да туристи морају да плате улазницу како би разгледали Венецију, пише Пункуфер.

Тај предлог није ништа ново, с обзиром на то да је Министарства културе исту ствар предлагало још пре четири године. Да ли ће предлог коначно бити усвојен, остаје да се види.

Ипак, у последњих неколико година ситуација се за становнике Венеције донекле поправила, па тако они који су овде стално настањени имају предност при укрцавању у градски превоз ("водени аутобуси"), а велики путнички бродови коначно се уклањају из самог средишта града.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цупс

22.04.2018 15:57

Најлаксе по сиротињи. Сад и то требамо да плацамо кад идемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротиња

22.04.2018 17:55

Сиротиња не посјецује Венецију вец саторе на васерима у резији СНСД