ШПА: Да ли је Депор вечерас испао?

Леганес и Депортиво "нулом" отворили викенд у ЛаЛиги! Фудбалери Леганеса и Депортива из Лакоруње одиграли су нерешено без голова у уводном мечу 34. кола шпанске ЛаЛиге.  Депортиво се спрема за Сегунду! Тим из Ла Коруње само теорија одржава у Примери и следеће сезоне.  Само "нула" против Леганеса, шест бодова мање од Левантеа, а до краја пакао од распореда. . .

Фудбал 20.04.2018 | 23:35
ШПА: Да ли је Депор вечерас испао?
Једну од бољих прилика имао је за гостујући Депортиво Лукас Перес на старту меча, и једна и друга екипа су покушавале да дају гол, али је мало удараца ишло ка мрежама Куељара и Рубена.

За Леганес је од 70. минута заиграо и Дарко Брашанац који је заменио крило Хавијера Ераса.

После поделе бодова, Леганес је 14. са 40 бодова, док је Депортиво у зони испадања са 28 бодова на 18. месту.

Депортиво је подигао форму пред финиш сезоне, "везао" четири утакмице без пораза, али се чини да је ипак прекасно "упалио".

Екипа Кларенса Седорфа савладала је Малагу код куће, па Билбао у гостима и после ремија са Севиљом (0:0) наговестила да ће се спектакуларно извући из опасне зоне.

Међутим, да би у томе успела ове вечери је морала да победи, а није.

Леганес - Депортиво 0:0

Ремијем без голова, екипа из Ла Коруња остала је на великих шест бодова заостатка за Левантеом, који је први изнад цифре. До краја сезоне, Седорфов тим одиграће још четири утакмице, од којих ће у две само сензацијом избећи пораз - против Барселоне у следећем колу и против Валенсије на "Местаљи" у последњем.

Стога је јак утисак да је "Депор" своје шансе пропустио много раније, негде у периоду од три и по месеца током зиме, у којима ниједном није победио.

За разлику од Ла Коруње, која се полако пакује за пут у нижи ранг, у другу лигу ће дефинитивно Лас Палмас и Малага, које је одавно издала и математика - тренутно једини Депортивов савезник.

Синоћ смо из Примере испратили Малагу - поразом од Левантеа момци са Росаледе испали су из лиге после десез година - а како ствари тренутно стоје иста судбина кроз коју недељу чека још један врло симпатичан шпански клуб, некадашњег шампиона, двоструког освајача Купа краља и полуфиналисту Лиге шампиона. 

У премијерном мечу 34. кола Примере Депортиво није успео да савлада Леганес (0:0) и поправи своје шансе за опстанак. Новалија је на свом терену успео да дође до врло важног бода и тако себи финиш шампионата учини безбрижним, пошто за прволигашки статус више не мора да страхује. Депор је био нешто бољи, имао више удараца у оквир гола, видела се жеља код гостију, али квалитета очигледно мањка. 

Доласком Кларенса Седорфа на клупу евидентно да је екипи скочио морал. Томе су допринела три последња добра резултата (две победе и реми са Севиљом), међутим, по свој прилици, у овом случају моћи ће да се употреби она наша народна: касно Марко - у овом случају Кларенс - на Косово (на Ријазор) стиже. Шест бодова заостатка за Левантеом није ненадокнадиво и та разлика није главно што "коље" Депортиво. Проблем је распоред. До краја првенства Седорфову чету очекује долазак Барселоне, па гостовање у Вигу, затим долазак Виљареала и пут у Валенсију. 

Јасно је, дакле, чудо би требало да се догоди па да шест бодова буде надокнађено уз овакве ривале. Депортиво је своју шансу прокоцкао вечерас...         

Парови 34. кола

Леганес - Депортиво 0:0

у суботу

Еибар - Хетафе 13.00
Селта - Валенсија 16.15

у недељу

Ђирона - Еспањол 12.00
Малага - Сосиједад 16.15
Лас Палмас - Алавес 18.30
Атлетико - Бетис 20.45

у понедељак

Билбао - Леванте

* утакмице Барселона - Виљареал и Севиља - Реал Мадрид одложене су за 9. мај, јер ће у суботу, 21. маја, у 21.30 час бити одиграно финале Купа краља, Севиља - Барселона.

Табела: Барселона 83, Атлетико 71, Реал 68, Валенсија 65, Бетис 55, Виљареал 51, Севиља 48, Ђирона 47, Хетафе 45, Селта 44, Сосиједад 43, Еибар 43, Билбао 40, Леганес (+1) 40, Алавес 38, Еспањол 36, Леванте 34, Депортиво (+1) 28, Лас Палмас 21, Малага 17.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар