ŠPA: Da li je Depor večeras ispao?

Leganes i Deportivo "nulom" otvorili vikend u LaLigi! Fudbaleri Leganesa i Deportiva iz Lakorunje odigrali su nerešeno bez golova u uvodnom meču 34. kola španske LaLige.  Deportivo se sprema za Segundu! Tim iz La Korunje samo teorija održava u Primeri i sledeće sezone.  Samo "nula" protiv Leganesa, šest bodova manje od Levantea, a do kraja pakao od rasporeda. . .

Fudbal 20.04.2018 | 23:35
ŠPA: Da li je Depor večeras ispao?
Jednu od boljih prilika imao je za gostujući Deportivo Lukas Peres na startu meča, i jedna i druga ekipa su pokušavale da daju gol, ali je malo udaraca išlo ka mrežama Kueljara i Rubena.

Za Leganes je od 70. minuta zaigrao i Darko Brašanac koji je zamenio krilo Havijera Erasa.

Posle podele bodova, Leganes je 14. sa 40 bodova, dok je Deportivo u zoni ispadanja sa 28 bodova na 18. mestu.

Deportivo je podigao formu pred finiš sezone, "vezao" četiri utakmice bez poraza, ali se čini da je ipak prekasno "upalio".

Ekipa Klarensa Sedorfa savladala je Malagu kod kuće, pa Bilbao u gostima i posle remija sa Seviljom (0:0) nagovestila da će se spektakularno izvući iz opasne zone.

Međutim, da bi u tome uspela ove večeri je morala da pobedi, a nije.

Leganes - Deportivo 0:0

Remijem bez golova, ekipa iz La Korunja ostala je na velikih šest bodova zaostatka za Levanteom, koji je prvi iznad cifre. Do kraja sezone, Sedorfov tim odigraće još četiri utakmice, od kojih će u dve samo senzacijom izbeći poraz - protiv Barselone u sledećem kolu i protiv Valensije na "Mestalji" u poslednjem.

Stoga je jak utisak da je "Depor" svoje šanse propustio mnogo ranije, negde u periodu od tri i po meseca tokom zime, u kojima nijednom nije pobedio.

Za razliku od La Korunje, koja se polako pakuje za put u niži rang, u drugu ligu će definitivno Las Palmas i Malaga, koje je odavno izdala i matematika - trenutno jedini Deportivov saveznik.

Sinoć smo iz Primere ispratili Malagu - porazom od Levantea momci sa Rosalede ispali su iz lige posle desez godina - a kako stvari trenutno stoje ista sudbina kroz koju nedelju čeka još jedan vrlo simpatičan španski klub, nekadašnjeg šampiona, dvostrukog osvajača Kupa kralja i polufinalistu Lige šampiona. 

U premijernom meču 34. kola Primere Deportivo nije uspeo da savlada Leganes (0:0) i popravi svoje šanse za opstanak. Novalija je na svom terenu uspeo da dođe do vrlo važnog boda i tako sebi finiš šampionata učini bezbrižnim, pošto za prvoligaški status više ne mora da strahuje. Depor je bio nešto bolji, imao više udaraca u okvir gola, videla se želja kod gostiju, ali kvaliteta očigledno manjka. 

Dolaskom Klarensa Sedorfa na klupu evidentno da je ekipi skočio moral. Tome su doprinela tri poslednja dobra rezultata (dve pobede i remi sa Seviljom), međutim, po svoj prilici, u ovom slučaju moći će da se upotrebi ona naša narodna: kasno Marko - u ovom slučaju Klarens - na Kosovo (na Rijazor) stiže. Šest bodova zaostatka za Levanteom nije nenadoknadivo i ta razlika nije glavno što "kolje" Deportivo. Problem je raspored. Do kraja prvenstva Sedorfovu četu očekuje dolazak Barselone, pa gostovanje u Vigu, zatim dolazak Viljareala i put u Valensiju. 

Jasno je, dakle, čudo bi trebalo da se dogodi pa da šest bodova bude nadoknađeno uz ovakve rivale. Deportivo je svoju šansu prokockao večeras...         

Parovi 34. kola

Leganes - Deportivo 0:0

u subotu

Eibar - Hetafe 13.00
Selta - Valensija 16.15

u nedelju

Đirona - Espanjol 12.00
Malaga - Sosijedad 16.15
Las Palmas - Alaves 18.30
Atletiko - Betis 20.45

u ponedeljak

Bilbao - Levante

* utakmice Barselona - Viljareal i Sevilja - Real Madrid odložene su za 9. maj, jer će u subotu, 21. maja, u 21.30 čas biti odigrano finale Kupa kralja, Sevilja - Barselona.

Tabela: Barselona 83, Atletiko 71, Real 68, Valensija 65, Betis 55, Viljareal 51, Sevilja 48, Đirona 47, Hetafe 45, Selta 44, Sosijedad 43, Eibar 43, Bilbao 40, Leganes (+1) 40, Alaves 38, Espanjol 36, Levante 34, Deportivo (+1) 28, Las Palmas 21, Malaga 17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar