Функционерка СББ пала због преваре

Весна Шванцер (СББ), потпредсједница Представничког дома Федералног парламента, ухапшена је у оквиру акције кодног назива "Глобус", јављају сарајевски портали.

Босна и Херцеговина 20.04.2018 | 21:52
Функционерка СББ пала због преваре
Акција је спроведена на подручју Тузланског, Сарајевског и Зеничко-добјског кантона, а у вези са документовањем коруптивних кривичних дјела и њихових извршилаца.

Из Федералне управе полиције (ФУП) је саопштено да је ухапшено више особа, али се не наводи много детаља о самим почињеним кривичним дјелима и особама које су ухапшене. 

"Фактор" незванично јавља да је једно од двоје ухапшених управо Шванцерова, а на терет јој се стављају кривична дјела која се односе на злоупотребу пложаја. Према незваничним информацијама друга ухапшна особа је Саид Капетанчић из Грачанице. Незванично, ради се такође о члану СББ-а, кандидату те странке за Општинско вијеће Грачанице на прошлим локалним изборима. 

Поменути портал наводи да је Весна Шванцер давала грантове одређеним удружењима, након чега су из удружења новац враћали њој наруке. Незванично, Шванцер се сумњичи да је на тај начин нелегално стекла имовинску корист.

Наводи се и то да је она и раније осуђивана због преваре.

Акција кодног назива "Глобус" изведена је под надзором Кантоналног тужилаштва у Тузли, а осим Федералне управе полиције учествовале су и друге полицијске агенције, као и Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ (ОСА). 

Приликом лишења слободе и претреса наведених особа изузети су предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

"Особе лишене слободе биће криминалистички обрађене у службеним просторијама Федералне управе полиције у Тузли, те ће у законском року бити предати Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу", наводе из ФУП-а.

(Фактор.ба)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

модрицанин

20.04.2018 20:57

Бас ме цуди да у сбб има превараната. Сад це их фахро избацит из странке јер су откривени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сцепо Брабонциц

21.04.2018 06:44

Сав отпад из других странака је пресао у СББ , ста је вама цудно?? Доста је реци Мемо Хаљевац самозвани умјетник , смркац наркотика, Бецир Сировина, Цибукциц Фуад, ма катастрофа људи моји. Зато падају уз помоц бога. Мафијаска странка од сефа па на даље. Босњацки СНСД је СББ

Name

РОМАНИЈА

21.04.2018 18:52

Код Фахре све кримоси , какав босс такви и цланови. Милорад Додик бр.2

Name

Давор

21.04.2018 19:30

Какав је сљам тај СББ странка ево примјер, карикатура сеоска која је у опанцима посље рата сљегла у Сарајево, Бецир Сировина, био у Бихацу у 5-ом корпусу сеф логистике, крао , пљацкао, купио станове пи Сарајеву, дјецу ухљебио у дрзавне јасле а преко Фахриног СББ се увукао за савјетника нацелника опстине Центар Недзада Ајнадзица ратног профитера такодзер , инаце СДА странке цлана. Туго моја какав олос , ал сад иду избори а Фахро кум Кељмендија нарко боса у прдекану и нестанак уз бозију помоц

Name

РС БАКИ

21.04.2018 07:16

Као сто Баја хапси у РС тако Баки хапси у федерацији пред изборе... прије се асфалтирало пред изборе а сад се хапси . ај кренули смо напријед :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАСО ЈАСАН

21.04.2018 07:34

Треба је добро васпитно "ишибати"...какав им је шеф такви су и они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цдблука

21.04.2018 11:19

Цуј...политицар(ка) а преварант?! Ма није могуце...и то овде...код нас????

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

21.04.2018 19:49

Ето како се наси политицари богате а да незаборавим ускоро је она на слободи и опет це да ради оно сто је радила

ОДГОВОРИТЕ