Funkcionerka SBB pala zbog prevare

Vesna Švancer (SBB), potpredsjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, uhapšena je u okviru akcije kodnog naziva "Globus", javljaju sarajevski portali.

Bosna i Hercegovina 20.04.2018 | 21:52
Funkcionerka SBB pala zbog prevare
Akcija je sprovedena na području Tuzlanskog, Sarajevskog i Zeničko-dobjskog kantona, a u vezi sa dokumentovanjem koruptivnih krivičnih djela i njihovih izvršilaca.

Iz Federalne uprave policije (FUP) je saopšteno da je uhapšeno više osoba, ali se ne navodi mnogo detalja o samim počinjenim krivičnim djelima i osobama koje su uhapšene. 

"Faktor" nezvanično javlja da je jedno od dvoje uhapšenih upravo Švancerova, a na teret joj se stavljaju krivična djela koja se odnose na zloupotrebu pložaja. Prema nezvaničnim informacijama druga uhapšna osoba je Said Kapetančić iz Gračanice. Nezvanično, radi se takođe o članu SBB-a, kandidatu te stranke za Opštinsko vijeće Gračanice na prošlim lokalnim izborima. 

Pomenuti portal navodi da je Vesna Švancer davala grantove određenim udruženjima, nakon čega su iz udruženja novac vraćali njoj naruke. Nezvanično, Švancer se sumnjiči da je na taj način nelegalno stekla imovinsku korist.

Navodi se i to da je ona i ranije osuđivana zbog prevare.

Akcija kodnog naziva "Globus" izvedena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a osim Federalne uprave policije učestvovale su i druge policijske agencije, kao i Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OSA). 

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba izuzeti su predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

"Osobe lišene slobode biće kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navode iz FUP-a.

(Faktor.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

modricanin

20.04.2018 20:57

Bas me cudi da u sbb ima prevaranata. Sad ce ih fahro izbacit iz stranke jer su otkriveni.

ODGOVORITE
Name

Scepo Braboncic

21.04.2018 06:44

Sav otpad iz drugih stranaka je presao u SBB , sta je vama cudno?? Dosta je reci Memo Haljevac samozvani umjetnik , smrkac narkotika, Becir Sirovina, Cibukcic Fuad, ma katastrofa ljudi moji. Zato padaju uz pomoc boga. Mafijaska stranka od sefa pa na dalje. Bosnjacki SNSD je SBB

Name

ROMANIJA

21.04.2018 18:52

Kod Fahre sve krimosi , kakav boss takvi i clanovi. Milorad Dodik br.2

Name

Davor

21.04.2018 19:30

Kakav je sljam taj SBB stranka evo primjer, karikatura seoska koja je u opancima poslje rata sljegla u Sarajevo, Becir Sirovina, bio u Bihacu u 5-om korpusu sef logistike, krao , pljackao, kupio stanove pi Sarajevu, djecu uhljebio u drzavne jasle a preko Fahrinog SBB se uvukao za savjetnika nacelnika opstine Centar Nedzada Ajnadzica ratnog profitera takodzer , inace SDA stranke clana. Tugo moja kakav olos , al sad idu izbori a Fahro kum Keljmendija narko bosa u prdekanu i nestanak uz boziju pomoc

Name

RS BAKI

21.04.2018 07:16

Kao sto Baja hapsi u RS tako Baki hapsi u federaciji pred izbore... prije se asfaltiralo pred izbore a sad se hapsi . aj krenuli smo naprijed :D

ODGOVORITE
Name

JASO JASAN

21.04.2018 07:34

Treba je dobro vaspitno "išibati"...kakav im je šef takvi su i oni.

ODGOVORITE
Name

cdbluka

21.04.2018 11:19

Cuj...politicar(ka) a prevarant?! Ma nije moguce...i to ovde...kod nas????

ODGOVORITE
Name

brecalo

21.04.2018 19:49

Eto kako se nasi politicari bogate a da nezaboravim uskoro je ona na slobodi i opet ce da radi ono sto je radila

ODGOVORITE