Цирбес: Радоњић је ''олд-скул'', у Бајерну као у Звезди!

"Јовић и ја смо играли код њега. Саиграчи су нас стално запиткивали шта могу да очекују и колико се вредно тренира", каже Немац.

Кошарка 23.04.2018 | 19:30
Цирбес: Радоњић је ''олд-скул'', у Бајерну као у Звезди!
Био је ту Александар Ђорђевић, бивши кошаркаш Партизана што је вероватно више "одговарало" Милану Мачвану и Владимиру Лучићу. Сада је у Бајерн из Минхена стигао Дејан Радоњић и то ће се више допасти звездашима Стефану Јовићу и Мајку Цирбесу.

Цирбес је играјући за Црвену звезду од 2014. до 2016. године кошаркашки одрастао под тренерском палицом Радоњића тако да ће бити интересантно за видети какве ће игра пружати сада у Бајерну код истог тренера.

Зато га је минхенски сајт Абендзеитунг-муенцхен.де одабрао за саговорника.

После три утакмице под Радоњићем Бајерн има три победе. Како на све гледа Цирбес?

"Знао сам шта могу од њега да очекујем. Стефан Јовић и ја смо већ играли код Радоњића у Звезди. Зато су нас саиграчи констатно запиткивали колико се често и тешко тренира код нејга. У принципу - исто је као што је било у Звезди. Веома напорни и интензивни тренинзи".

Да ли вам је лакше или теже него код Ђорђевића?

"Не желим то да поредим. То што се десило сада је у прошлости".

Да ли Радоњић за тебе долази са праве стране београдских вечитих?

"Сада имамо тренера из моје фамилије, али то је само питање страна".

Да ли се игра кошарка као у Црвеној звезди?

"Радоњићев систем је олд-скул. Центар је веома важан, око плејмејкера се врти цела игра. За мене је таква игра таква да могу да се уклопим".

Имао си најбоље кошаркашка издања када си играо у Звезди код Радоњића. У чему је био штос?

"То је имало везе са свим стварима. У Београду сам осетио лакоћу играња више него игде. Фокус на кошарку у граду је другачији него на другим местима. Радоњићев систем је био савршен за мене. Радио сам вредно да добијем улогу. Али, знам да ми ништа није пружено само зато што сам играо код Радоњића раније. Само желим фер-шансу да се изборим за своје место. Ко њега сам је имао, имам је и радујем се томе".

Како је поправио твоју игру?

"Извукао је из мене ствари за које нисам ни знао да поседујем. На пример - у игри у одбрани. Некада ме је заиста форсирао и тренирао сам и сатима преко времена предвиђеног. Зна како да се опходи са сваким играчем. Комуникација је веома важна. Ми смо добри пријатељи ван дворане".

На ком језику разговарате на тренингу?

"Када прича са Лучићем разговарају на српском. Реџи Рединг прича енглески са Канингеном. Свако говори језик који му највише одговара. То је помало као да смо у бару. Чак и ја разумем српски, али велики број других играча не разуме ха-ха".

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар