Cirbes: Radonjić je ''old-skul'', u Bajernu kao u Zvezdi!

"Jović i ja smo igrali kod njega. Saigrači su nas stalno zapitkivali šta mogu da očekuju i koliko se vredno trenira", kaže Nemac.

Košarka 23.04.2018 | 19:30
Cirbes: Radonjić je ''old-skul'', u Bajernu kao u Zvezdi!
Bio je tu Aleksandar Đorđević, bivši košarkaš Partizana što je verovatno više "odgovaralo" Milanu Mačvanu i Vladimiru Lučiću. Sada je u Bajern iz Minhena stigao Dejan Radonjić i to će se više dopasti zvezdašima Stefanu Joviću i Majku Cirbesu.

Cirbes je igrajući za Crvenu zvezdu od 2014. do 2016. godine košarkaški odrastao pod trenerskom palicom Radonjića tako da će biti interesantno za videti kakve će igra pružati sada u Bajernu kod istog trenera.

Zato ga je minhenski sajt Abendzeitung-muenchen.de odabrao za sagovornika.

Posle tri utakmice pod Radonjićem Bajern ima tri pobede. Kako na sve gleda Cirbes?

"Znao sam šta mogu od njega da očekujem. Stefan Jović i ja smo već igrali kod Radonjića u Zvezdi. Zato su nas saigrači konstatno zapitkivali koliko se često i teško trenira kod nejga. U principu - isto je kao što je bilo u Zvezdi. Veoma naporni i intenzivni treninzi".

Da li vam je lakše ili teže nego kod Đorđevića?

"Ne želim to da poredim. To što se desilo sada je u prošlosti".

Da li Radonjić za tebe dolazi sa prave strane beogradskih večitih?

"Sada imamo trenera iz moje familije, ali to je samo pitanje strana".

Da li se igra košarka kao u Crvenoj zvezdi?

"Radonjićev sistem je old-skul. Centar je veoma važan, oko plejmejkera se vrti cela igra. Za mene je takva igra takva da mogu da se uklopim".

Imao si najbolje košarkaška izdanja kada si igrao u Zvezdi kod Radonjića. U čemu je bio štos?

"To je imalo veze sa svim stvarima. U Beogradu sam osetio lakoću igranja više nego igde. Fokus na košarku u gradu je drugačiji nego na drugim mestima. Radonjićev sistem je bio savršen za mene. Radio sam vredno da dobijem ulogu. Ali, znam da mi ništa nije pruženo samo zato što sam igrao kod Radonjića ranije. Samo želim fer-šansu da se izborim za svoje mesto. Ko njega sam je imao, imam je i radujem se tome".

Kako je popravio tvoju igru?

"Izvukao je iz mene stvari za koje nisam ni znao da posedujem. Na primer - u igri u odbrani. Nekada me je zaista forsirao i trenirao sam i satima preko vremena predviđenog. Zna kako da se ophodi sa svakim igračem. Komunikacija je veoma važna. Mi smo dobri prijatelji van dvorane".

Na kom jeziku razgovarate na treningu?

"Kada priča sa Lučićem razgovaraju na srpskom. Redži Reding priča engleski sa Kaningenom. Svako govori jezik koji mu najviše odgovara. To je pomalo kao da smo u baru. Čak i ja razumem srpski, ali veliki broj drugih igrača ne razume ha-ha".

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar