Мега без побједе над Звездом четири године!

Тим Дејана Милојевића у суботу (21. 00) гостује црвено-белима, у оквиру 2. кола А групе Суперлиге. "Звезда је сигурно главни фаворит за освајање титуле", каже тренер Меге.

Кошарка 20.04.2018 | 15:30
Мега без побједе над Звездом четири године!
Подмлађени састав Меге је на старту завршне фазе домаћег првенства савладао Тамиш (86:77), а у суботу ће се суочити са највећим изазовом у А групи - гостовањем Црвеној звезди у дворани "Александар Николић".

Мега у сусретима са Звездом има нестварно дугу серију пораза, која обухвата чак 24 утакмице.

Последњу победу тим Дејана Милојевића је остварио пре непуне четири године, 27. маја 2014, када је у Железнику славио резултатом 79:91.

Али, тада су дрес Меге носили Новица Величковић, Никола Јокић, Василије Мицић, Немања Дангубић, Ратко Варда, Марко Луковић, Ненад Миљеновић... док актуелни састав, просечне старости 19,2 године, не може да уђе у меч са превеликим амбицијама.

"Звезда је сигурно главни фаворит за освајање титуле. Нама је важно што смо Суперлигу почели победом. Против Тамиша смо имали осцилације, али смо одиграли најбоље када је било најпотребније. Имамо изузетно младу екипу и у меч са Звездом треба да уђемо максимално агресивно и да покушамо да наметнемо наш ритам. За шта ће то бити довољно, видећемо, али ће нам свакако пуно значити да видимо где се налазимо у односу на најквалитетнију екипу у лиги", изјавио је Милојевић.

Никола Мишковић, вероватно највећи потенцијал у суперлигашкој екипи Меге, која је у односу на АБА лигу слабија за Чанчара, Синовеца и Ребића, у први план истиче жељу за доказивањем.

"Очекује нас тешко гостовање, многи наши играчи ће први пут играти у хали 'Александар Николић'. Да бисмо парирали Звезди, биће потребно да одиграмо агресивну одбрану и исконтролишемо скок. Веома смо млада екипа и желимо да се прикажемо у што бољем светлу, пошто су овакви мечеви велико искуство за све нас", каже крилни центар, који је летос предводио јуниорску репрезентацију Србије до титуле првака Европе.

У осталим мечевима 2. кола А групе састају се панчевачки Тамиш (0-1) и Борац Чачак (1-0), односно Младост Земун (0-1) и Златибор Чајетина (0-1).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар