Mega bez pobjede nad Zvezdom četiri godine!

Tim Dejana Milojevića u subotu (21. 00) gostuje crveno-belima, u okviru 2. kola A grupe Superlige. "Zvezda je sigurno glavni favorit za osvajanje titule", kaže trener Mege.

Košarka 20.04.2018 | 15:30
Mega bez pobjede nad Zvezdom četiri godine!
Podmlađeni sastav Mege je na startu završne faze domaćeg prvenstva savladao Tamiš (86:77), a u subotu će se suočiti sa najvećim izazovom u A grupi - gostovanjem Crvenoj zvezdi u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Mega u susretima sa Zvezdom ima nestvarno dugu seriju poraza, koja obuhvata čak 24 utakmice.

Poslednju pobedu tim Dejana Milojevića je ostvario pre nepune četiri godine, 27. maja 2014, kada je u Železniku slavio rezultatom 79:91.

Ali, tada su dres Mege nosili Novica Veličković, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Ratko Varda, Marko Luković, Nenad Miljenović... dok aktuelni sastav, prosečne starosti 19,2 godine, ne može da uđe u meč sa prevelikim ambicijama.

"Zvezda je sigurno glavni favorit za osvajanje titule. Nama je važno što smo Superligu počeli pobedom. Protiv Tamiša smo imali oscilacije, ali smo odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije. Imamo izuzetno mladu ekipu i u meč sa Zvezdom treba da uđemo maksimalno agresivno i da pokušamo da nametnemo naš ritam. Za šta će to biti dovoljno, videćemo, ali će nam svakako puno značiti da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetniju ekipu u ligi", izjavio je Milojević.

Nikola Mišković, verovatno najveći potencijal u superligaškoj ekipi Mege, koja je u odnosu na ABA ligu slabija za Čančara, Sinoveca i Rebića, u prvi plan ističe želju za dokazivanjem.

"Očekuje nas teško gostovanje, mnogi naši igrači će prvi put igrati u hali 'Aleksandar Nikolić'. Da bismo parirali Zvezdi, biće potrebno da odigramo agresivnu odbranu i iskontrolišemo skok. Veoma smo mlada ekipa i želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, pošto su ovakvi mečevi veliko iskustvo za sve nas", kaže krilni centar, koji je letos predvodio juniorsku reprezentaciju Srbije do titule prvaka Evrope.

U ostalim mečevima 2. kola A grupe sastaju se pančevački Tamiš (0-1) i Borac Čačak (1-0), odnosno Mladost Zemun (0-1) i Zlatibor Čajetina (0-1).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar