Ђукић остаје до краја сезоне!

Челници Партизана одлучили да не мењају тренера после пораза од Чукаричког. Ђукић ће, како сазнајемо, водити црно-беле најмање до краја сезоне.

Фудбал 19.04.2018 | 16:15
Ђукић остаје до краја сезоне!
Челници Партизана у среду увече, после пораза у првој утакмици полуфинала Купа Србије од Чукаричког (2:4), одржали су хитан састанак на стадиону у Хумској.

Иако су много помислили да су се водећи људи српског првака састали како би донели одлуку о смени Мирослава Ђукића, то се, ипак, није догодило. Али,тачно је да се разговарало о поверењу тренеру...

Ђукић ће црно-беле водити до краја сезоне, сазнаје МОНДО!

У Хумској у четвртак ујутру није било расположених за разговор. Челници "парног ваљка" остали су "закључани" за јавност, баш као и током прве кризе овог пролећа, када се такође разматрала смена тренера, али је на крају одлучено да Ђукић настави с обављањем посла шефа стручног штаба, иако је у том периоду контактирано више тренера, али нико није био расположен да преузме "врућу" клупу.

Црно-бели полако су подизали форму после лошег периода на почетку пролећног дела сезоне, а онда су на ред дошле две утакмице у којима је "ваљак" прво остао без титуле, а затим се нашао и на ивици елиминације из Купа, односно прилике да трофејом у Купу "спаси сезону".

Још болније за навијаче Партизана је чењеница да је титула изгубљена у директном дуелу са Црвеном звездом (1:2), који је Ђукићев тим одиграо изузетно слабо, без уочљиве жеље и жара.

После три дана црно-бели имали су прилику за поправни на Бановом брду, али је Партизан био још гори, што је за последицу имало четири примљена гола (два дата) и знатно умањене шансе да се 23. маја нађе у финалу. Додуше, у прилог Партизану иде то што се реванш игра тек 9. маја, тако да Ђукић има довољно времена да опорави екипу и припреми је за реванш са "брђанима".

У међувремену "ваљак" очекују првенствене утакмице против Чукаричког, Радничког, Војводине и Напретка и борба за друго, односно треће место које води у Европу.

Развој догађаја и казна ФСС (одузета два бода) довели су до тога да је после ко зна колико година доведен у питање и излазак црно-белих на европску сцену. Београђани, истина је, имају пет бодова више од Радничког и Спартака, али и нову кризу игре и резултата, као и не баш сјајну историју из овсезонских дуела са ривалима који су пред њима.

По први пут од када је преузео Партизана прошлог лета, Ђукић је изашао видно разочаран и љут пред новинаре. Узроке пораза пронашао је у дефанзивној игри свог тима, за коју је рекао да је била "катастрофална и невероватна".

С обзиром на то да је од управе добио подршку до краје сезоне, Ђукић ће имати прилику да ако је икако могуће реши проблем и мотивише играче за даље борбе. Евидентно је да је самопоуздање код црно-белих на врло ниском нивоу и да је чак нарушена и сама атмосфера у екипи, која, једноставно, више не верује у своје способности и квалитет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар