Đukić ostaje do kraja sezone!

Čelnici Partizana odlučili da ne menjaju trenera posle poraza od Čukaričkog. Đukić će, kako saznajemo, voditi crno-bele najmanje do kraja sezone.

Fudbal 19.04.2018 | 16:15
Đukić ostaje do kraja sezone!
Čelnici Partizana u sredu uveče, posle poraza u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije od Čukaričkog (2:4), održali su hitan sastanak na stadionu u Humskoj.

Iako su mnogo pomislili da su se vodeći ljudi srpskog prvaka sastali kako bi doneli odluku o smeni Miroslava Đukića, to se, ipak, nije dogodilo. Ali,tačno je da se razgovaralo o poverenju treneru...

Đukić će crno-bele voditi do kraja sezone, saznaje MONDO!

U Humskoj u četvrtak ujutru nije bilo raspoloženih za razgovor. Čelnici "parnog valjka" ostali su "zaključani" za javnost, baš kao i tokom prve krize ovog proleća, kada se takođe razmatrala smena trenera, ali je na kraju odlučeno da Đukić nastavi s obavljanjem posla šefa stručnog štaba, iako je u tom periodu kontaktirano više trenera, ali niko nije bio raspoložen da preuzme "vruću" klupu.

Crno-beli polako su podizali formu posle lošeg perioda na početku prolećnog dela sezone, a onda su na red došle dve utakmice u kojima je "valjak" prvo ostao bez titule, a zatim se našao i na ivici eliminacije iz Kupa, odnosno prilike da trofejom u Kupu "spasi sezonu".

Još bolnije za navijače Partizana je čenjenica da je titula izgubljena u direktnom duelu sa Crvenom zvezdom (1:2), koji je Đukićev tim odigrao izuzetno slabo, bez uočljive želje i žara.

Posle tri dana crno-beli imali su priliku za popravni na Banovom brdu, ali je Partizan bio još gori, što je za posledicu imalo četiri primljena gola (dva data) i znatno umanjene šanse da se 23. maja nađe u finalu. Doduše, u prilog Partizanu ide to što se revanš igra tek 9. maja, tako da Đukić ima dovoljno vremena da oporavi ekipu i pripremi je za revanš sa "brđanima".

U međuvremenu "valjak" očekuju prvenstvene utakmice protiv Čukaričkog, Radničkog, Vojvodine i Napretka i borba za drugo, odnosno treće mesto koje vodi u Evropu.

Razvoj događaja i kazna FSS (oduzeta dva boda) doveli su do toga da je posle ko zna koliko godina doveden u pitanje i izlazak crno-belih na evropsku scenu. Beograđani, istina je, imaju pet bodova više od Radničkog i Spartaka, ali i novu krizu igre i rezultata, kao i ne baš sjajnu istoriju iz ovsezonskih duela sa rivalima koji su pred njima.

Po prvi put od kada je preuzeo Partizana prošlog leta, Đukić je izašao vidno razočaran i ljut pred novinare. Uzroke poraza pronašao je u defanzivnoj igri svog tima, za koju je rekao da je bila "katastrofalna i neverovatna".

S obzirom na to da je od uprave dobio podršku do kraje sezone, Đukić će imati priliku da ako je ikako moguće reši problem i motiviše igrače za dalje borbe. Evidentno je da je samopouzdanje kod crno-belih na vrlo niskom nivou i da je čak narušena i sama atmosfera u ekipi, koja, jednostavno, više ne veruje u svoje sposobnosti i kvalitet.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar