Нешто се крчка: Мурињо брани Погбу, али...

. . . спрема му нож у леђа са Бразилцем или Србином! Португалац не прихвата Сколсове критике на рачуна најскупљег играча, али је спреман за његов одлазак.

Фудбал 21.04.2018 | 22:30
Нешто се крчка: Мурињо брани Погбу, али...
Тешко ће на крају сезоне бити подвући црту испод учинка Пола Погбе и поштено га оценити.

Француз и даље има закачену етикету од 105.000.000 евра као најскупји играч у историји Манчестер Јунајтеда и Премијер лиге. И због тога се од њега очекује да прави разлику на терену. Као што је то са два гола урадио у преокрету против Манчестер Ситију у градском дербију. Али неколико дана касније је био међу најгорима  на терену у шокантном поразу од ВБА.

Легендарни Пол Сколс је после тог меча назвао Погбину игру „срамном“ и наставио да сипа критике на рачун Француза, али и Жозеа Муриња којег критикује од првог дана. Португалац је одговорио синоћ после победе над Борнмутом у којој је Погба учествовао у акцијама код оба гола и пружио добру партију.,

„Не слажем се са Сколсом. Оно са чим се слажем се да је цела екипа подбацила против ВБА. Погба је вечерас одиграо врхунску партију. Врхунску! Очигледно је да му је утакмица против Ситија са два гола много значила. Али и ово сада је било на сличном нивоу. Он је у стању да игра тако“, рекао је Мурињо после меча са Борнмутом.

Он сада стаје у заштити Погбе али не тако давно га је и сам критиковао у јавности када је медијима рекао да повреда није разлог Погбиних слабих партија и да би Француз сам требало да понуди објашњење зашто игра лоше. После тога су почеле приче о захладњењу односа, а све је додатно запржио Пеп Гвардиола изјавом да Мино Рајола нуди Погбу Манчестер Ситију. То је значило да Погбазаиста размишља о одласку... Али Рајола прво треба да нађе адекватног купца који ће задовољити Јунајтедове и Погбине захтеве, а у овом тренутку само ПСЖ долази у обзир.

Француз има учинак од пет голова и девет асистенција у Премијер лиги ове сезоне. Од играча његовог калибра и те цене се свакако очекивало више. Зато је Мурињо спреман на продају Погбе. Док га брани у јавности, иза леђа му спрема замену, а тренутно се највише шушка о двојици играча: Србину и Бразилцу. Можда дођу и обојица...

Реч је о Сергеју Милинковићу Савићу из Лација и Фреду из Шахтјора.

Србин је одавно на Мурињовој скраћеној листи жеља и Јунајтед је један од клубова који може да активира највећу трансфер бомбу наредног лета у Италији. Лацио ће тражити преко 100.000.000 евра за Сергеја, можда шристане и на мање, а Јунајтед је један од ретких ус Сити, ПСЖ и Реал који могу да истрче ту трку до краја. И којем је такав играч неопходан. лако можемо да замислимо МилинковићСавића код Муриња... Уосталом,  на недваном дербију против Роме су опет гостовали Јуањтедови емисари са циљем да се још једном увере у квалитет српског везисте.

Друга жеља је Фред који је нешто дефанзивнији везиста, али такође универзалац и такође играч који је у тренду. Њега је пре Муриња пожелео Пеп Гвардиола као замену за Фернандиња. Али сада Португалац опет жели да нанесе ударац највећем ривалу као што је то урадио са АлексисомСанчезом. Фредова цена је око 50.000.000 евра и само је питање да ли ће Бразилац направити трансфер пре или после Мундијала.

До тада чекамо расплет ситуације са Погбом. Мало је клубова који могу да га приуште, који хоће да ризикују и који желе да послују са Мином Рајолом. Зато из конкуренције отпадају Барселона, Реал, Бајерн и Манчестер Сити. Остају ПСЖ и Јувентус, с тим што је Јуве познат по стартегији да не враћа играче које прода. И сигурно му не пада на памет да палти 105.000.000 евра колико је Јунајтед плтио њима за Погбу. Али нека шанса ппостоји...

„Не верујем у повратке играча. Али постоје изузеци. Погба и Мората могу да буду изузеци јер је реч о добрим момцима кој ису свима у Торину остали у лепом сећањиу“, рекао је синоч Јувентусов спортски директор Бепе Марота.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар