Nešto se krčka: Murinjo brani Pogbu, ali...

. . . sprema mu nož u leđa sa Brazilcem ili Srbinom! Portugalac ne prihvata Skolsove kritike na računa najskupljeg igrača, ali je spreman za njegov odlazak.

Fudbal 21.04.2018 | 22:30
Nešto se krčka: Murinjo brani Pogbu, ali...
Teško će na kraju sezone biti podvući crtu ispod učinka Pola Pogbe i pošteno ga oceniti.

Francuz i dalje ima zakačenu etiketu od 105.000.000 evra kao najskupji igrač u istoriji Mančester Junajteda i Premijer lige. I zbog toga se od njega očekuje da pravi razliku na terenu. Kao što je to sa dva gola uradio u preokretu protiv Mančester Sitiju u gradskom derbiju. Ali nekoliko dana kasnije je bio među najgorima  na terenu u šokantnom porazu od VBA.

Legendarni Pol Skols je posle tog meča nazvao Pogbinu igru „sramnom“ i nastavio da sipa kritike na račun Francuza, ali i Žozea Murinja kojeg kritikuje od prvog dana. Portugalac je odgovorio sinoć posle pobede nad Bornmutom u kojoj je Pogba učestvovao u akcijama kod oba gola i pružio dobru partiju.,

„Ne slažem se sa Skolsom. Ono sa čim se slažem se da je cela ekipa podbacila protiv VBA. Pogba je večeras odigrao vrhunsku partiju. Vrhunsku! Očigledno je da mu je utakmica protiv Sitija sa dva gola mnogo značila. Ali i ovo sada je bilo na sličnom nivou. On je u stanju da igra tako“, rekao je Murinjo posle meča sa Bornmutom.

On sada staje u zaštiti Pogbe ali ne tako davno ga je i sam kritikovao u javnosti kada je medijima rekao da povreda nije razlog Pogbinih slabih partija i da bi Francuz sam trebalo da ponudi objašnjenje zašto igra loše. Posle toga su počele priče o zahladnjenju odnosa, a sve je dodatno zapržio Pep Gvardiola izjavom da Mino Rajola nudi Pogbu Mančester Sitiju. To je značilo da Pogbazaista razmišlja o odlasku... Ali Rajola prvo treba da nađe adekvatnog kupca koji će zadovoljiti Junajtedove i Pogbine zahteve, a u ovom trenutku samo PSŽ dolazi u obzir.

Francuz ima učinak od pet golova i devet asistencija u Premijer ligi ove sezone. Od igrača njegovog kalibra i te cene se svakako očekivalo više. Zato je Murinjo spreman na prodaju Pogbe. Dok ga brani u javnosti, iza leđa mu sprema zamenu, a trenutno se najviše šuška o dvojici igrača: Srbinu i Brazilcu. Možda dođu i obojica...

Reč je o Sergeju Milinkoviću Saviću iz Lacija i Fredu iz Šahtjora.

Srbin je odavno na Murinjovoj skraćenoj listi želja i Junajted je jedan od klubova koji može da aktivira najveću transfer bombu narednog leta u Italiji. Lacio će tražiti preko 100.000.000 evra za Sergeja, možda šristane i na manje, a Junajted je jedan od retkih us Siti, PSŽ i Real koji mogu da istrče tu trku do kraja. I kojem je takav igrač neophodan. lako možemo da zamislimo MilinkovićSavića kod Murinja... Uostalom,  na nedvanom derbiju protiv Rome su opet gostovali Juanjtedovi emisari sa ciljem da se još jednom uvere u kvalitet srpskog veziste.

Druga želja je Fred koji je nešto defanzivniji vezista, ali takođe univerzalac i takođe igrač koji je u trendu. Njega je pre Murinja poželeo Pep Gvardiola kao zamenu za Fernandinja. Ali sada Portugalac opet želi da nanese udarac najvećem rivalu kao što je to uradio sa AleksisomSančezom. Fredova cena je oko 50.000.000 evra i samo je pitanje da li će Brazilac napraviti transfer pre ili posle Mundijala.

Do tada čekamo rasplet situacije sa Pogbom. Malo je klubova koji mogu da ga priušte, koji hoće da rizikuju i koji žele da posluju sa Minom Rajolom. Zato iz konkurencije otpadaju Barselona, Real, Bajern i Mančester Siti. Ostaju PSŽ i Juventus, s tim što je Juve poznat po startegiji da ne vraća igrače koje proda. I sigurno mu ne pada na pamet da palti 105.000.000 evra koliko je Junajted pltio njima za Pogbu. Ali neka šansa ppostoji...

„Ne verujem u povratke igrača. Ali postoje izuzeci. Pogba i Morata mogu da budu izuzeci jer je reč o dobrim momcima koj isu svima u Torinu ostali u lepom sećanjiu“, rekao je sinoč Juventusov sportski direktor Bepe Marota.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar