Чистка у Пари Сен Жермену!

Шесторица одлазе по директиви будућег тренера! Очекује се приход од 200. 000. 000 евра, идеална прилика за остале клубове да пазаре добро и јефтино.

Фудбал 21.04.2018 | 23:45
Чистка у Пари Сен Жермену!
Остало је још да Пари Сен Жермен одигра то финале Купа Француске против нижелигаша Ербијеа и да полако почне разлаз са Парка принчева.

Још једна сезона у којој нису успели да се докопају ни полуфинала Лиге шампиона ће бити етикетирана као неуспешна без обзира и ако освоји сва три трофеја на домаћој сцени. Зна се због чега Арапи из Катара годинама улажу стотине милиона евра у ПСЖ. То свакако није због освајања купова, суперкова и доминације у француском првенству. Желе Лигу шампиона!

А због ње су спремни да опет крену из почетка и да опет уложе огроман новац…

На Парк принчева стиже нови тренер Томас Тухел, а он је већ издао своје директиве за прелазни рок. Како јавља поуздани РМЦ, понајбоље обавештени извор у француском фудбалу, шесотрица играча су на трансфер листи и биће продати.

Тухел је унапред прецртао Единсона Каванија, Анхела ди Марију, Томаса Менијеа, Лајвина Курзаву, Хавијера Пастореа и Тијага Силву. Ова чистка се у клапа и уклупски план финансијске консолидације, односно испуњавања фер-плеја пред УЕФА. ПСЖ мора наредног лета да истресе 120.000.000 евра за откуп Мбапе и зато ће морати и да прода некога.

Кавани је ту највреднији играч и најзвучније име. Али не функционише са Нејмаром и Тухел је решио да пресече пре него да лечи тај проблем. План је и да Мбапе заузме Каванијеву позицију центарфора. Ово су добре вести за многе заинтересоване клубове попут Ателтика, Челсија, Јувентуса и осталих док би се Кавани најрадије вратио у Наполи али су мале шансе да га клуб желои назад. ПСЖ би за њега могао да инкасира између 60.000.000 и 80.000.000 евра.

Слична је ситуација и са Ди Маријом. Незадовољан је, а има велики уговор. Тухел жели млађу и динамичнију екипу у којој нема места за Ди Марију. Барселона, Интер и Јувентус су се помињали претходних година као најзагриженији за популарног Фидеа, а цена би наредног лета могла да буде приступачнија. ПСЖ је прошлог лета тражио 50.000.000 евра, Барса је нудила 15.000.000 евра мање.

Пасторе је и зимус био на излазним вратима, Интер је био баш заинтересован, али је проблем био висока плата Аргентинца. Свестан је и она да мора напусти клуб и да игра негде друго за мање паре. Што се Менијеа и Курзаве тиче, будући тренер није задовољан њиховим играчким квалитетима. За Курзавупостоји интересовање из Премијер лиге, а Тухел жели да доведе бившег пулена из Борусије на његово место - Рафаела Герера. А управо би Борусија могла да буде следећа станица у каријери за Менијеа.

И на крају, капитен Тијаго Силва. Тухела жели да се ослони на млађи штоперски тандем Кимпембе - Маркињос и да се реши искусног Бразилца. Силва је раније истицао да би волео да се врати у Милан и тамо заврши каријеру, а Росонери неће пропустити прилику да добију квалитетно, а јефтино појачање.

Распродаја на Парку принчева ускоро почиње… Очекује се приход од преко 200.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар