Čistka u Pari Sen Žermenu!

Šestorica odlaze po direktivi budućeg trenera! Očekuje se prihod od 200. 000. 000 evra, idealna prilika za ostale klubove da pazare dobro i jeftino.

Fudbal 21.04.2018 | 23:45
Čistka u Pari Sen Žermenu!
Ostalo je još da Pari Sen Žermen odigra to finale Kupa Francuske protiv niželigaša Erbijea i da polako počne razlaz sa Parka prinčeva.

Još jedna sezona u kojoj nisu uspeli da se dokopaju ni polufinala Lige šampiona će biti etiketirana kao neuspešna bez obzira i ako osvoji sva tri trofeja na domaćoj sceni. Zna se zbog čega Arapi iz Katara godinama ulažu stotine miliona evra u PSŽ. To svakako nije zbog osvajanja kupova, superkova i dominacije u francuskom prvenstvu. Žele Ligu šampiona!

A zbog nje su spremni da opet krenu iz početka i da opet ulože ogroman novac…

Na Park prinčeva stiže novi trener Tomas Tuhel, a on je već izdao svoje direktive za prelazni rok. Kako javlja pouzdani RMC, ponajbolje obavešteni izvor u francuskom fudbalu, šesotrica igrača su na transfer listi i biće prodati.

Tuhel je unapred precrtao Edinsona Kavanija, Anhela di Mariju, Tomasa Menijea, Lajvina Kurzavu, Havijera Pastorea i Tijaga Silvu. Ova čistka se u klapa i uklupski plan finansijske konsolidacije, odnosno ispunjavanja fer-pleja pred UEFA. PSŽ mora narednog leta da istrese 120.000.000 evra za otkup Mbape i zato će morati i da proda nekoga.

Kavani je tu najvredniji igrač i najzvučnije ime. Ali ne funkcioniše sa Nejmarom i Tuhel je rešio da preseče pre nego da leči taj problem. Plan je i da Mbape zauzme Kavanijevu poziciju centarfora. Ovo su dobre vesti za mnoge zainteresovane klubove poput Ateltika, Čelsija, Juventusa i ostalih dok bi se Kavani najradije vratio u Napoli ali su male šanse da ga klub želoi nazad. PSŽ bi za njega mogao da inkasira između 60.000.000 i 80.000.000 evra.

Slična je situacija i sa Di Marijom. Nezadovoljan je, a ima veliki ugovor. Tuhel želi mlađu i dinamičniju ekipu u kojoj nema mesta za Di Mariju. Barselona, Inter i Juventus su se pominjali prethodnih godina kao najzagriženiji za popularnog Fidea, a cena bi narednog leta mogla da bude pristupačnija. PSŽ je prošlog leta tražio 50.000.000 evra, Barsa je nudila 15.000.000 evra manje.

Pastore je i zimus bio na izlaznim vratima, Inter je bio baš zainteresovan, ali je problem bio visoka plata Argentinca. Svestan je i ona da mora napusti klub i da igra negde drugo za manje pare. Što se Menijea i Kurzave tiče, budući trener nije zadovoljan njihovim igračkim kvalitetima. Za Kurzavupostoji interesovanje iz Premijer lige, a Tuhel želi da dovede bivšeg pulena iz Borusije na njegovo mesto - Rafaela Gerera. A upravo bi Borusija mogla da bude sledeća stanica u karijeri za Menijea.

I na kraju, kapiten Tijago Silva. Tuhela želi da se osloni na mlađi štoperski tandem Kimpembe - Markinjos i da se reši iskusnog Brazilca. Silva je ranije isticao da bi voleo da se vrati u Milan i tamo završi karijeru, a Rosoneri neće propustiti priliku da dobiju kvalitetno, a jeftino pojačanje.

Rasprodaja na Parku prinčeva uskoro počinje… Očekuje se prihod od preko 200.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar